Suroviny pro 14 porcí
Množství na hluboký plech 40x30 cm
14porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 283 kJ / 3 892 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 119,98 g |
Tuky | 166,63 g |
Vláknina | 9,40 g |
Cholesterol | 1,21 g |
Sodík | 652 mg |
Sůl | 1,80 g |
Sacharidy | 442,12 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smícháme mouku, cukr, kůru, prášek do pečiva, přidáme na menší kousky nakrájený tuk, vejce a rychle zpracujeme v těsto. Zpracování nakonec dokončíme na nepatrně podsypaném vále a těsto můžeme zabalit do mikrotenu a na chvíli odložit do chladu.
Krok 2: Na náplň scedíme a necháme okapat broskve z kompotu a odměříme 250 ml nálevu. Rozšleháme tvaroh s cukrem, vanilkovým cukrem, pudinkem a vejci, přidáváme šťávu z kompotu a rum. Vše najednou taky můžeme rozmixovat tyčovým mixérem.
Krok 3: Z těsta vypracujeme kratší váleček, ten dáme doprostřed na pečicí papír o velikosti plechu, počítáme i se zvýšenými okraji. Pracovní desku stolu pod papírem mírně navlhčíme, papír nebude klouzat. Těsto vyválíme přes celý papír a pak lehce i s papírem přeneseme na hluboký plech s okraji o velikosti cca 40x30 cm. Malým válečkem s rukojetí případně těsto doupravíme a nezapomeneme na zvýšené okraje. Povrch těsta potřeme rozšlehaným bílkem.
Krok 4: Na připravené těsto rozložíme na kousky nakrájené broskve, zalijeme tekutou tvarohovou směsí, vložíme do předehřáté trouby a upečeme. Pečeme na horkovzduch při 160 °C nebo spodní a horní ohřev na 180 °C. Pečeme zhruba 40 minut, tento čas je pouze orientační.
Krok 5: Moučník před podáváním necháme důkladně ztuhnout, nejraději v chladničce.
Zveřejněno 25. 11. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tvarohové řezy s broskvemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v44V
Moje poznámka
Tvarohové řezy s broskvemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v44V
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 4 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 5 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 14 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 31 minutami
Špenátová polévka
brtna před 2 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 2 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 3 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 3 hodinami
Kulajda z cukety
Romana20 před 3 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 4 hodinami
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 5 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 6 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 6 hodinami
Tématické fráze:
tvarohové řezy,
tvarohové řezy s broskvi,
řezy s broskvemi a tvarohem,
recept na řezy s broskvemi a tvarohem,
řezy s broskvemi,
rezy s tvarohem a broskvemi,
tvarohové řezy recept,
řezy s tvarohem,
řezy s broskví,
broskve s tvarohem,
rezy,
řezy z broskvích,
tvarohove rezy s broskv,
vrstvene tvarohové řezy,
řezy z broskví a tvarohem,
řezy stvarohem a s broskví,
rezy z cerstvych broskvi,
tvarohový řez,
rezy s broskvemi recept,
broskve recepty
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
máslo,
prášek do pečiva,
vejce,
kůra citronová,
bílek,
tvaroh ve vaničce,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
pudink vanilkový,
rum,
vejce,
kompot broskvový
Komentáře (13)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0