Frankfurtská polévka podle Magdaleny Dobromily Rettigové
Frankfurtská polévka podle paní Rettigové je jiná, než ji známe dnes, neobsahuje totiž červenou papriku ani brambory. Její recept je téměř dvě století starý, ale přesto vynikající. Posuďte sami a srovnejte chutě obou.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 569 kJ / 614 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,82 g |
Tuky | 41,49 g |
Vláknina | 9,78 g |
Cholesterol | 75 mg |
Sodík | 1,37 g |
Sůl | 3,26 g |
Sacharidy | 22,68 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 26. 4. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Frankfurtská polévka podle Magdaleny Dobromily Rettigové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GyDQ
Moje poznámka
Frankfurtská polévka podle Magdaleny Dobromily Rettigové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GyDQ
Nejnovější recepty
Pečený česnek uchovávaný v oleji
Přidáno před 1 hodinou
Krevety na víně, česneku a s rajčátky
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové nudličky s cibulí v alobalovém balíčku v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 14 hodinami
Grilované mleté placičky s karamelizovanou cibulkou a rebarborou
Přidáno před 20 hodinami
Zapečený sýr s jahodovo-rybízovým chutney
Přidáno před 20 hodinami
Tartaletky s jahodovým tvarohem
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kedlubnová polévka s mrkví a novými brambory
Subrt173 před 35 minutami
Rajčatové lasagne s cuketou a ořechy (raw)
KrisZaezemi před 2 hodinami
Indické placky naan z pánve (bez droždí)
stepankov.s před 11 hodinami
Sirup z lipového květu
Jana2017 před 13 hodinami
Pečený vepřový bůček na cibuli
Tomasfaix před 14 hodinami
Pečené vepřové koleno
Eviip před 14 hodinami
Játra po tyrolsku (na způsob svíčkové)
Sahula před 15 hodinami
Vepřová tyrolská játra
Sahula před 15 hodinami
Buchta "Orgasmus"
Lokomotiva před 16 hodinami
Kefírka - bleskovka s ovocem
Alamatej před 17 hodinami
Suroviny:
sádlo,
cibule,
mrkev,
celer,
česnek,
mouka polohrubá,
vývar hovězí,
párky frankfurtské,
pepř mletý,
ořech muškátový,
sůl,
petrželka,
krutony
Komentáře (8)
A vyzkoušej i ten opečený chleba obalený ve vajíčku a nastrouhaném sýru. Dodá to polévce "šmak".
Marcelko,děkuji i za tip,který se mi také líbí