Vídeňský salát
Tento bramborový salát je snadný na přípravu a navíc je odlehčený díky tomu, že v něm není ani lžička majonézy! Vyzkoušejte bramborový salát, který se hodí ke smaženému řízku, stejně jako příloha na letní grilovačku.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 842 kJ / 918 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,86 g |
| Tuky | 27,89 g |
| Vláknina | 25,50 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 236 mg |
| Sůl | 0,45 g |
| Sacharidy | 138,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Celé brambory ve slupce uvaříme do měkka asi 20 minut (dle velikosti brambor). Necháme vychladnout.
Krok 2: Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Přidáme oloupané a najemno pokrájené cibule a nasekanou pažitku.
Krok 3: Připravíme zálivku. Smícháme vodu, olej, sůl, pepř a hořčici. Zalijeme brambory a promícháme.
Krok 4: Necháme v lednici uležet nejlépe do druhého dne.
Zveřejněno 14. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vídeňský salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6GVz
Moje poznámka
Vídeňský salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6GVz
Nejnovější recepty
Linecké růžičky
Přidáno před 1 hodinou
Pošírovaný siven podle Marka Raditsche
Přidáno před 1 hodinou
Slepované citronové hvězdičky podle Kamily Nývltové
Přidáno před 2 hodinami
Italské těstoviny s kuřecím masem
Přidáno před 15 hodinami
Dvoubarevné hvězdičky
Přidáno před 18 hodinami
Mandlové pusinky
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koprová omáčka
RomanaMonika před 41 minutami
Banánové brownies
Vladula92 před 1 hodinou
Polévka z vepřových kostí s haluškami
Merylas před 2 hodinami
Frgálová buchta
Merylas před 2 hodinami
Buchty na páře
Merylas před 2 hodinami
Bramborové placky s ohnivým masem
Merylas před 2 hodinami
Tématické fráze:
vídeňský bramborový salát,
vídeňský bramborový salát recept,
recept na vídenský bramborový salát,
lehký vídeňský bramborový salát,
bramborový salát vídeňský,
vídenský, bramborový salát bez majonézy,
vídeňský salát bramborový,
hospodský bramborový salát,
vídeňský bramborový salát bez majonézy,
zálivka na vídeňský salát,
vídeňských salát,
vydensky salat,
videnskýsalát,
lehký vídeňský salát,
vídeňký salát,
vídenský,
wídensky salat,
vídešký bramborový salát,
bramborový vídenský salát,
vídešký salát
Suroviny:
brambory,
cibule,
pažitka,
olej,
hořčice plnotučná,
voda,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (13)
Zálivka se leje na ještě teplé nakrájené brambory a vše se promíchá. Brambory se nesmí !! nechat předem vycladnout, studené zálivku nevstřebají. V tom je právě to podstatné pro vídeňský salát.