Pečený vepřový bůček
Bůček je sám o sobě velmi lahodná část vepřového masa a ani nepotřebuje příliš výrazné dochucení. Upečený pouze se solí a kmínem, dává vyniknout přirozené chuti masa. Ztuhlá vypečená šťáva chutná skvěle namazaná na krajíci křupavého chleba.
Postup přípravy
Krok 1: Bůček umyjeme a kůži nařežeme do kříže.
Krok 2: Troubu rozehřejeme na 170-180 °C.
Krok 3: Maso ze všech stran osolíme a uložíme do pekáče nařezanou kůží nahoru. Posypeme kmínem.
Krok 4: Podlijeme vodou a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme asi 45 minut, poté maso otočíme kůží dolů, opět posypeme kmínem a pečeme dalších asi 30 minut.
Krok 5: Teplotu snížíme na 160 °C a maso opět otočíme kůží nahoru, pečeme dalších asi 30 minut. V průběhu pečení maso poléváme výpekem, a podle potřeby podléváme vodou. Na posledních 10 minut teplotu zvýšíme na 180-200 °C a necháme kůžičku dopéct do požadované barvy.
Krok 6: Maso necháme dobře vychladnout a uložíme do lednice, aby hezky ztuhlo.
Krok 7: Krájíme na tenké plátky a podáváme s hořčicí, cibulí, nakládanou zeleninou a chlebem. Vypadá krásně i na studených obložených mísách.
Zveřejněno 13. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečený vepřový bůček
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xvyq
Moje poznámka
Pečený vepřový bůček
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xvyq
Nejnovější recepty
Cukeťák
Přidáno před 12 minutami
Korejský salát z okurek
Přidáno před 17 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno před 23 hodinami
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno 16. 7. 2025 17:24:59
Zapečené barbecue fazole
Přidáno 16. 7. 2025 17:22:43
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svíčková na smetaně
Kahy0 před 36 minutami
Pečená cuketa s česnekovo-koprovým dipem
magdalenka před 57 minutami
Rýžový nákyp
Tereziena před 3 hodinami
Slaný cuketový koláč
Markeeta před 4 hodinami
Pečená uzená makrela s cibulí a koprovými brambory
TutenOnen před 10 hodinami
Kuskusový salát - tabbouleh
Simona Maskova před 12 hodinami
Brynzová omáčka s brokolicí
Tonja před 13 hodinami
Bublanina s jogurtem
Lucie.. před 13 hodinami
Pečený čaj z čerstvého ovoce
jana.subi před 13 hodinami
Křehký mřížkový koláč
Kristinaaa před 14 hodinami
Tématické fráze:
pečený bůček,
vepřový bůček,
vepřový bůček recepty,
buček pečený,
pečený buček top recept,
recept na peceny bucek,
správné pečení bůčku,
pomalu peceny bucek,
pečeny buček recept,
jak správně upéct bůček,
jak upect bucek,
bůček,
peceni bucku,
recepty z vepřového bůčku,
pečený vepřový bok,
pečení vepřového bůčku,
buček recept,
vepřovy buček recept,
recepty pečeny buček,
recept na veprovy bucek
Suroviny:
bůček vepřový,
kmín celý,
sůl
Komentáře (31)
Recept jsem uveřejnil v komentářích k mé úpravě pečeného bůčku a můžete porovnat, že je téměř totožný.
vysledek to si mužete domyslet !! .....