Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 196 kJ / 4 349 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 136,31 g |
Tuky | 321,37 g |
Vláknina | 32,60 g |
Cholesterol | 618 mg |
Sodík | 6,89 g |
Sůl | 16,61 g |
Sacharidy | 214,65 g |
Postup přípravy
Stroužky česneku prolisujeme, sýr nastrouháme na hrubém struhadle a obojí odložíme na později. Krok 2: Kapustu dáme do hrnce s vroucí osolenou vodou a odkryté vaříme cca 3 minuty. Poté dáme do cedníku okapat. Krok 3: V širším kastrolu na rozehřátém sádle necháme do zrůžovění osmažit slaninu. Přidáme cibuli, promícháme a restujeme 5 minut. Krok 4: Přidáme okapanou kapustu, trochu soli a pepře. Malinko podlijeme, zamícháme a přikryté pokličkou dusíme 8 minut. Krok 5: Do podušené kapusty zamícháme prolisovaný česnek. Pokud v hrnci zůstala ještě nějaká tekutina tak ji prudce odpaříme a kapustu necháme zcela zchladnout. Krok 6: Troubu dáme rozehřát na 190 °C.
Čistou pracovní plochu posypeme moukou a těsto rozválíme do obdélníkového tvaru. Krok 7: Těsto rovnoměrně posypeme polovinou sýru a na celou plochu navrstvíme zchladlou kapustu.
Necháme od bočních okrajů zhruba 3 cm bez náplně a u konce ke kterému budeme závin točit alespoň 5 cm volného místa. Krok 8: Kapustu posypeme zbývajícím sýrem a všechny okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem.
Boční okraje přeložíme dovnitř na náplň a závin opatrně zavineme. Krok 9: Přemístíme na připravený plech a vidličkou na několika místech propícháme. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme solí a námi oblíbenými semínky. Krok 10: Pečeme 20 minut na 190 °C, poté ubereme na 160 °C a pečeme ještě 30 minut.
Závin je dobrý teplý i studený.
Zveřejněno 10. 8. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slaný závin s kapustou a sýrem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRQMW
Moje poznámka
Slaný závin s kapustou a sýrem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRQMW
Nejnovější recepty
Panenka v kopru
Přidáno před 14 minutami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 8 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 23 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 23 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno 15. 6. 2025 17:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 3 minutami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 53 minutami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 59 minutami
Lehký rýžový salát s ledovým salátem
jelima091 před 1 hodinou
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Skolnice1705 před 1 hodinou
Barevný guláš - neguláš
Jan Nemec před 3 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
pavlina.simr před 4 hodinami
Hadrová polévka našich babiček
VeraHajany před 5 hodinami
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 8 hodinami
Kedlubnové zelí
Merylas před 9 hodinami
Suroviny:
kapusta,
slanina gazdovská,
cibule,
česnek,
sádlo,
pepř mletý,
sůl,
voda,
těsto listové,
mouka hladká,
sýr tvrdý,
vejce,
sůl,
kmín celý,
semínka sezamová,
semínka lněná
Komentáře (4)
U nás jsou slané záviny ve velké oblibě,také je máme raději než sladké verze