Kapustové karbanátky s masem a sýrem

Mleté maso Doba přípravy: 35 minut 0 názorů

Mleté maso Doba přípravy: 35 minut 0 názorů

Suroviny 3-4 porce

250-300 g mletého masa (vepřové, mix)
1 malou kapustu (nebo jen polovinu) bez vrchních listů
100 g sýru dle chuti (čedar, Krolewski)
2-3 stroužky česneku
2 plátky špeku
troška majoránky
strouhanka na zahuštění dle potřeby
1 menší cibuli
1 lžíci sádla
sůl
pepř
trojobal - mouka, vejce + sůl, strouhanka
sádlo nebo olej na smažení.

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu rozebereme na listy (vrchní jsem dala do polévky), vyřízneme tvrdou část a dáme krátce povařit. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat, pak nasekáme najemno. Sýr nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle. Cibuli oloupeme, nasekáme, necháme na sádle lehce osmažit a odstavíme.

  2. Maso umeleme (lze i koupit mleté), dáme do mísy, přidáme prolisovaný česnek, malé kostičky špeku, kapustu, sýr, sůl, pepř, majoránku a dle potřeby zahustíme strouhankou tak, aby šly dělat koule velikosti do dlaně (golfový míček). Uděláme 10-12 koulí, lehce je zmáčkneme, obalíme v trojobalu a smažíme pomalu na sádle (oleji) z obou stran dorůžova.

  3. Podáváme s různě upraveným bramborem a zeleninovým salátem nebo nakládanou zeleninou.

Poznámka od kuchařky

Podobný recept tu je - ale stejný není, tento mohu nechat smazat.

Komentáře k receptu Kapustové karbanátky s masem a sýrem

K receptu nejsou žádné komentáře.