Domácí kremrole
Křupavé trubičky z listového těsta plněné nadýchanou sněhovou náplní jsou vítaným pohoštěním na svatbách a oslavách. S tímto receptem se přípravy nemusíte bát, provede vás krok za krokem, a kremrole se vám jistě povedou.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 47 780 kJ / 11 420 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 157,41 g |
Tuky | 650,32 g |
Vláknina | 30,00 g |
Cholesterol | 2,43 g |
Sodík | 7,02 g |
Sůl | 17,21 g |
Sacharidy | 1 219,32 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do větší zadělávací mísy nasypeme mouku, přímo do ní nastrouháme zmražená másla a během strouhání hoblinky promícháváme s moukou, nesmí se slepit.
Krok 2: Do odměrky rozklepneme vejce, přidáme ocet, sůl a dolijeme do 500 ml studenou vodou. Obsah odměrky vlijeme do mísy a nejprve mícháme vařečkou, pak vyklopíme na vál a dopracujeme rukama. Snažíme se těsto zbytečně dlouho nehníst, máslo se začne rozpouštět a těsto patlat, což není žádoucí.
Krok 3: Těsto rozdělíme na 4 díly, zabalíme do sáčku a dáme na 2 hodiny do chladu. Poté vyválíme plát na cca 3 mm silný, potřeme vajíčkem a rádlem nakrájíme pruhy cca 2,5-3 cm široké a cca 25-30 cm dlouhé.
Krok 4: V rukách promneme kousek másla, a pak v nich poválíme i každou trubičku, abychom ji máslem potřeli. Pásky těsta namotáme na formičky (začínáme od užší strany) a klademe na plech vyložený pečicím papírem.
Krok 5: Pečeme na 190 °C asi 20 minut. Necháme mírně zchladnout a sundáme z formiček.
Krok 6: Náplň připravíme tak, že ušleháme bílky s cukrem ve vodní lázni do tuha. Bílky nejprve mírně vyšleháme do polo tuha, vložíme do vroucí lázně a přidáme cukr, následně šleháme do zhoustnutí cca 15 minut.
Krok 7: Sníh musí být horký a dělat špičky, které drží tvar. Pak odstavíme z lázně a dále šleháme do zchladnutí. Sníh naplníme do kremrolí pomocí cukrářského sáčku se zdobící špičkou.
Zveřejněno 28. 2. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí kremrole
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jk95
Moje poznámka
Domácí kremrole
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jk95
Nejnovější recepty
Zeleninové válečky pečené v troubě
Přidáno před 10 hodinami
Mladé zelí s klobásou à la bigos
Přidáno před 11 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky s jogurtovým přelivem
Přidáno před 11 hodinami
Grilovaná cuketa s masovým válečkem a párkem
Přidáno před 11 hodinami
Tartaletky ve tvaru čtverce s krémem a ovocem
Přidáno před 11 hodinami
Piškotové kousky s krémem z mascarpone
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Minutkové kuřecí nudličky
Anvei před 6 hodinami
Cuketa Bezděk
ivka 125 před 9 hodinami
Borůvkový máslový koláč
martiline před 10 hodinami
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Barča před 10 hodinami
Americké lívance se skořicovým sirupem
kucharicek14 před 11 hodinami
Španělská polévka
Kajkajak před 13 hodinami
Jablečno-tvarohový cheesecake na plech
Terkat před 13 hodinami
Pečené krůtí stehno s cibulí
Limek před 13 hodinami
Hrníčková bublanina
zuzanaji před 15 hodinami
Banánové muffiny s čokoládou
brtna před 16 hodinami
Tématické fráze:
domácí kremrole recept od babičky,
sníh do kremrolí,
kremrole,
domácí těsto na kremrole,
recept na kremrole,
vařený sníh do kremrolí,
kremrole recept,
recept na kremrole se sněhem,
recept na sníh do kremrolí,
recept kremrole,
kremrole se sněhem,
sníh do kremrolí recept,
recepty kremrole,
recepty na kremrole,
domácí kremrole těsto,
domaci kremlole,
kremrole z másla,
sníh na kremrole,
nejlepší domací kremrole,
nejlepší sníh do kremrolí
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
vejce,
ocet,
sůl,
bílek,
cukr moučkový,
vejce
Komentáře (18)