Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 156 kJ / 4 339 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 84,52 g |
Tuky | 142,20 g |
Vláknina | 62,10 g |
Cholesterol | 1,07 g |
Sodík | 326 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 649,34 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve si připravíme náplň, aby vystydla.
Hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme cukr a skořici podle chuti, přidáme trošku vody a povaříme. Nakonec vmícháme pudink rozmíchaný v trošce vody a ještě chvilku povaříme. Necháme vystydnout. Krok 2: Droždí rozdrobíme do misky, přidáme lžičku cukru, trošku prosáté mouky a vlahého mléka a lehce promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme kvásek vzejít. Krok 3: Prosátou mouku smícháme se solí, přidáme kvásek, vlahý tuk, vlahé mléko s rozkvedlaným vejcem a žloutkem, cukr a citronovou kůru. Vše dobře propracujeme a necháme těsto přikryté na teplém místě vykynout. Těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem. Krok 4: Hotové těsto vyklopíme na vál a rozdělíme na dva stejné díly. Každý položíme na plech s pečicím papírem a vytvarujeme z těsta koláče. Okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem a potřeme náplní. Krok 5: Z másla, cukru a mouky uděláme drobenku, posypeme koláče a oba plechy dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 180 st. asi 35 minut, podle typu trouby. Krok 6: Během pečení plechy vyměníme, aby se koláče pekly stejnoměrně. Ještě horké koláče hned po vytažení z trouby po okrajích potřeme rozpuštěným máslem s rumem a zbytkem pokapeme i náplň.
Hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme cukr a skořici podle chuti, přidáme trošku vody a povaříme. Nakonec vmícháme pudink rozmíchaný v trošce vody a ještě chvilku povaříme. Necháme vystydnout. Krok 2: Droždí rozdrobíme do misky, přidáme lžičku cukru, trošku prosáté mouky a vlahého mléka a lehce promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme kvásek vzejít. Krok 3: Prosátou mouku smícháme se solí, přidáme kvásek, vlahý tuk, vlahé mléko s rozkvedlaným vejcem a žloutkem, cukr a citronovou kůru. Vše dobře propracujeme a necháme těsto přikryté na teplém místě vykynout. Těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem. Krok 4: Hotové těsto vyklopíme na vál a rozdělíme na dva stejné díly. Každý položíme na plech s pečicím papírem a vytvarujeme z těsta koláče. Okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem a potřeme náplní. Krok 5: Z másla, cukru a mouky uděláme drobenku, posypeme koláče a oba plechy dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 180 st. asi 35 minut, podle typu trouby. Krok 6: Během pečení plechy vyměníme, aby se koláče pekly stejnoměrně. Ještě horké koláče hned po vytažení z trouby po okrajích potřeme rozpuštěným máslem s rumem a zbytkem pokapeme i náplň.
Zveřejněno 28. 9. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynutý hruškový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wp9wg
Moje poznámka
Kynutý hruškový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wp9wg
Nejnovější recepty
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 1 hodinou
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 2 hodinami
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 2 hodinami
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 3 hodinami
Škubánky plněné houbovou směsí
Přidáno před 3 hodinami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 25 minutami
Dušená mrkev
Tajemnost před 1 hodinou
Poctivá květáková polévka
oligarda před 1 hodinou
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
TommyKoci před 1 hodinou
Výborná bábovka se zakysanou smetanou
KytkaS před 2 hodinami
Dýňová polévka
BublinaF před 2 hodinami
Brokolicová polévka
Gothaj před 2 hodinami
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
Janiina před 2 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
sůl,
droždí čerstvé,
mléko,
vejce,
žloutek,
máslo,
cukr,
kůra citronová,
hruška,
cukr vanilkový,
cukr krupice,
skořice mletá,
pudink vanilkový,
mouka hrubá,
cukr moučkový,
máslo,
vejce,
máslo,
rum
Komentáře (2)