Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 156 kJ / 4 339 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 84,52 g |
Tuky | 142,20 g |
Vláknina | 62,10 g |
Cholesterol | 1,07 g |
Sodík | 326 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 649,34 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve si připravíme náplň, aby vystydla.
Hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme cukr a skořici podle chuti, přidáme trošku vody a povaříme. Nakonec vmícháme pudink rozmíchaný v trošce vody a ještě chvilku povaříme. Necháme vystydnout. Krok 2: Droždí rozdrobíme do misky, přidáme lžičku cukru, trošku prosáté mouky a vlahého mléka a lehce promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme kvásek vzejít. Krok 3: Prosátou mouku smícháme se solí, přidáme kvásek, vlahý tuk, vlahé mléko s rozkvedlaným vejcem a žloutkem, cukr a citronovou kůru. Vše dobře propracujeme a necháme těsto přikryté na teplém místě vykynout. Těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem. Krok 4: Hotové těsto vyklopíme na vál a rozdělíme na dva stejné díly. Každý položíme na plech s pečicím papírem a vytvarujeme z těsta koláče. Okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem a potřeme náplní. Krok 5: Z másla, cukru a mouky uděláme drobenku, posypeme koláče a oba plechy dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 180 st. asi 35 minut, podle typu trouby. Krok 6: Během pečení plechy vyměníme, aby se koláče pekly stejnoměrně. Ještě horké koláče hned po vytažení z trouby po okrajích potřeme rozpuštěným máslem s rumem a zbytkem pokapeme i náplň.
Hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme cukr a skořici podle chuti, přidáme trošku vody a povaříme. Nakonec vmícháme pudink rozmíchaný v trošce vody a ještě chvilku povaříme. Necháme vystydnout. Krok 2: Droždí rozdrobíme do misky, přidáme lžičku cukru, trošku prosáté mouky a vlahého mléka a lehce promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme kvásek vzejít. Krok 3: Prosátou mouku smícháme se solí, přidáme kvásek, vlahý tuk, vlahé mléko s rozkvedlaným vejcem a žloutkem, cukr a citronovou kůru. Vše dobře propracujeme a necháme těsto přikryté na teplém místě vykynout. Těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem. Krok 4: Hotové těsto vyklopíme na vál a rozdělíme na dva stejné díly. Každý položíme na plech s pečicím papírem a vytvarujeme z těsta koláče. Okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem a potřeme náplní. Krok 5: Z másla, cukru a mouky uděláme drobenku, posypeme koláče a oba plechy dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 180 st. asi 35 minut, podle typu trouby. Krok 6: Během pečení plechy vyměníme, aby se koláče pekly stejnoměrně. Ještě horké koláče hned po vytažení z trouby po okrajích potřeme rozpuštěným máslem s rumem a zbytkem pokapeme i náplň.
Zveřejněno 28. 9. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynutý hruškový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wp9wg
Moje poznámka
Kynutý hruškový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wp9wg
Nejnovější recepty
Mini vaflový špíz
Přidáno před 1 hodinou
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno před 10 hodinami
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno před 12 hodinami
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 15 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 15 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
trepka před 2 hodinami
Kuřecí játra na paprikách
Walina1301@gmail.com před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
y.klimova před 8 hodinami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Alzbetina Prk. před 10 hodinami
Zapečený špenát
chocho před 12 hodinami
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 12 hodinami
Domácí rizoto
MarketaAn před 13 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 14 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 16 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 17 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
sůl,
droždí čerstvé,
mléko,
vejce,
žloutek,
máslo,
cukr,
kůra citronová,
hruška,
cukr vanilkový,
cukr krupice,
skořice mletá,
pudink vanilkový,
mouka hrubá,
cukr moučkový,
máslo,
vejce,
máslo,
rum
Komentáře (2)