Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 188 kJ / 3 391 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 366,10 g |
Tuky | 121,97 g |
Vláknina | 52,82 g |
Cholesterol | 1,28 g |
Sodík | 1,89 g |
Sůl | 4,26 g |
Sacharidy | 184,93 g |
Postup přípravy
Po stažení pěny přidejte koření. Stáhněte teplotu, aby se vývar vařil jen pozvolna. Krok 4: Vařte dalších 5–6 hodin. Krok 5: Sceďte přes jemný cedník, ideálně vystlaný čistou plenou. Nechte půl hodiny odstát a dle potřeby stáhněte přebytečný tuk.
Podle chuti dosolte. Krok 6: Zelenina do polévky:
Mrkev, celer a cuketu nakrájejte na kostičky. Uvařte zvlášť v osolené vodě. Krok 7: Knedlíčky:
Játra rozemelte najemno a přidejte k nim všechny ostatní suroviny. Nechte odstát a ze směsi tvarujte knedlíčky.
Vařte v osolené vodě, ne ve vývaru, aby se nezakalil. Krok 8: Domácí nudle (místo knedlíčků) :
Mouku a vejce spolu promíchejte v tuhé těsto. Nechte půl hodiny v chladu odpočinout, pak rozválejte válečkem natenko.
Krájejte na tenké nudličky a vařte zvlášť v osolené vodě, ne ve vývaru, aby se nezakalil. Krok 9: Do hovězího vývaru vložte uvařené knedlíčky nebo nudle a zeleninu.
Nakonec přidejte nasekanou petrželku nebo pažitku.
Zveřejněno 4. 12. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky/nudlemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/738ZQ
Moje poznámka
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky/nudlemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/738ZQ
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 4 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 11 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 12 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 15 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 16 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 2 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 2 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 2 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 2 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 2 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 2 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 2 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 3 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 3 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 4 hodinami
Suroviny:
kost hovězí,
cibule,
mrkev,
petržel,
celer,
pórek,
pepř černý,
koření nové koření,
bobkový list,
voda,
mrkev,
celer,
cuketa,
játra,
žloutek,
česnek,
strouhanka,
sůl,
mouka hrubá,
vejce,
petrželka
Komentáře (5)