Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 091 kJ / 739 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,13 g |
Tuky | 24,37 g |
Vláknina | 12,85 g |
Cholesterol | 485 mg |
Sodík | 306 mg |
Sůl | 0,71 g |
Sacharidy | 52,33 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 4. 1. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Polévka z kapustiček s masovými knedlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W4zo
Moje poznámka
Polévka z kapustiček s masovými knedlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W4zo
Nejnovější recepty
Korejský salát z okurek
Přidáno před 12 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno před 18 hodinami
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno 16. 7. 2025 17:24:59
Zapečené barbecue fazole
Přidáno 16. 7. 2025 17:22:43
Marinovaný grilovaný kapr
Přidáno 16. 7. 2025 17:18:55
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená uzená makrela s cibulí a koprovými brambory
TutenOnen před 5 hodinami
Kuskusový salát - tabbouleh
Simona Maskova před 8 hodinami
Brynzová omáčka s brokolicí
Tonja před 8 hodinami
Bublanina s jogurtem
Lucie.. před 8 hodinami
Pečený čaj z čerstvého ovoce
jana.subi před 8 hodinami
Křehký mřížkový koláč
Kristinaaa před 9 hodinami
Cuketové halušky
Saratice před 9 hodinami
Obyčejná hrnková buchta s banány a malinami
Sian5 před 10 hodinami
Pikantní plněné papriky
Pizla před 11 hodinami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Eva_caramba před 11 hodinami
Tématické fráze:
polévky recepty,
polévka z kapustiček,
nejlepší recepty z kapustiček,
polévka s masovými knedlíčky
Suroviny:
kapustičky,
brambory,
protlak rajčatový,
cibule šalotka,
máslo,
mouka,
vývar,
majoránka,
sůl,
pepř mletý,
petržel,
maso hovězí mleté,
vejce,
sůl,
pepř,
strouhanka
Komentáře (9)
já ale ani slůvkem se v receptu nezmiňuji, že bych použila kupovanou strouhanku.
Co se týče kapustiček - tak tady nesouhlasím. Když použiji nějakou surovinu, tak předpokládám, že " odevzdá "svou chuť a vůni do připravovaného pokrmu, i na úkor barvy ( speciálně v polévce barva nehraje tak velkou roli, na rozdíl třeba v salátech.) Přišlo by mi líto je
předvařovat.
Podobnou polívečku dělám často, neb si růžičkovou kapustu pěstujeme na zahradě.
Jen ji dám před pouzitím dám na 3-5 minut do vařící vody a pak do studené. Zůstane její krásná zelená barva a navíc nezanechá v celé polívce převládající výraznou kapustovou chuť a vůni, ale jen lehký její náznak, a tím nepřebyje snoubení s masovými knedlíčky.
Není tu jako užtradičně jaký vývar, ale já v tomto případě používám zeleninový, neb masové kuličky tam svoji vůni a chuť přinesou.
Na knedlíčky nedávám strouhanku, natoš kupovanou, neb je tam pomleto vše co pekařom ztvrdlo zbylo , včetně chleba .
Já používám nečerstvé rohlíky, které rozmixuju v mixeru. Vím co dávám a navíc jsou ve spojení s masem krásně nadýchané a nehutné.
Knedlíčky dělám pomocí dvou malých lžiček, jsou menší a přibližně stejné.