Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fazolová polévka se sušenými houbami

Fazolová polévka s netradiční vložkou v podobě sušených hub je hutná, sytá a dobře okořeněná. Tyto luštěniny jsou zdraví velice prospěšné a v podobě lahodné a hřejivé polévky si na nich pochutná celá rodina.

Hodnocení receptu je 4,8 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 70 min bez doby máčení fazolí a hub

95 min (25 min příprava + 70 min tepelná úprava, bez doby máčení fazolí a hub)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 308 kJ /
1 986 kcal
Bílkoviny78,48 g
Tuky47,16 g
Vláknina207,66 g
Cholesterol 116 mg
Sodík 157 mg
Sůl0,35 g
Sacharidy209,18 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Fazole propláchneme a přes noc namočíme do studené vody. Rovněž houby předem namočíme. Krok 2: Druhý den přilijeme do fazolí vodu, přidáme bobkový list, nové koření a uvaříme do měkka. Ke konci vaření fazole osolíme. Krok 3: Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a zpěníme na rozehřátém másle. Přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Nakonec vmícháme mletou papriku a už jen krátce osmahneme, aby paprika nezhořkla. Krok 4: Zalijeme částí vývaru z fazolí. Mrkev očistíme, nakrájíme na kostičky a přidáme do polévky. Přidáme sušené houby i s vodou a ještě alespoň 15 minut povaříme. Krok 5: Pak vlijeme fazole i se zbytkem vody, ve které se vařily. Dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Krok 6: Smetanu promícháme s trochou horké polévky a vlijeme do hrnce s polévkou, promícháme a prohřejeme.

TIP: Jak přidat zakysanou smetanu do omáčky nebo polévky

Zveřejněno 11. 2. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5JGK

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5JGK

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

54janina54: Moc děkuji, udělala jste mi velkou radost. :-K

:-K:-K polévka byla výborná :-D

:-)<3<3 moc dobrá polévka, občas také dělám :-K:-K:-K

Suroviny:
fazole bílé, bobkový list, koření nové koření, majoránka, mrkev, cibule, máslo, mouka hladká, houby sušené, paprika sušená sladká, smetana zakysaná, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]