Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapustičky se sýrem

Jednoduchá podzimní příloha z růžičkové kapusty je velmi rychle hotová a skvěle doplní pokrmy z pečeného či dušeného masa. Česnek a kapustičky spolu výborně ladí a vrstva roztaveného sýra přílohu příjemně zjemní.

Hodnocení receptu je 5,0 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 131 kJ /
509 kcal
Bílkoviny34,72 g
Tuky12,81 g
Vláknina20,96 g
Cholesterol 45 mg
Sodík 818 mg
Sůl1,88 g
Sacharidy54,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ružičky očistíme, opláchneme a ty väčšie prekrojíme. Krok 2: Na panvici rozohrejeme olej a pretlačíme cesnak, necháme zavoňať, pridáme ružičky, osolíme a dobre okoreníme. Chvíľku prehrievame, podlejeme troškou vody a necháme dusiť asi 15 minút, aby ostali chrumkavé, ku koncu odkryjeme a vodu odparíme. Krok 3: Zasypeme syrom, priklopíme pokrievkou, vypneme zdroj tepla a necháme 5 minút stáť. Potom servírujeme.

TIP: Nejoblíbenější recepty s růžičkovou kapustou

Zveřejněno 29. 11. 2010

Poznámka autora magdalenka

Podávame ako prílohu, my sme mali plátok prírodného bravčového, alebo ako samostané jedlo, napriklad s opekanými zemiakmi.

Prihováram sa za čerstvé kapustičky, ja mrazené kapustičky a celkovo mrazenú zeleninu moc nemusím. Je to síce elegantné, vysypať z vrecúška, ale chuťovo to nie je ono...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapustičky se sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AmnB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapustičky se sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AmnB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

janickajan: vdaka za koment, aj ze chutilo ma potesilo.

Přidala jsem anglickou slaninu a byla to opravdu mnamka, doporučuji, výborná rychlovka<3

Jojo, v Lidlu mají, už jsem po nich mlsně koukala :-p:yes:

Magdalenko. Poradila jsem se s devčaty a je tedy samostatny recept už zadán a dala jsem nás do podobných, ať je to blízko. :-K:-K:-K

Recept se mi take moc libi, zarazuji do oblibenych a take prosim Katu, at prida ten svuj. V komentarich se opravdu ztrati a byla by to skoda.... Bodik je samozrejmosti:yes::-K

Suvička,foto nemaž! Iba, mne sa tvoj recept veĺmi páči a bojím sa, že sa tu v diskusii stratí...

Rebi, teraz je sezóna kapustičiek...nedávno sa objavili v obchode...oni vonku prežijú aj prvý sneh a mráz...

ty sa prihováraš za čerstvé:-Sa kde ich teraz nájdem:-O:-?hádam u dvanácti mesiačkov:-D:-D:-D:-?:yes:

Vis, ten tvuj recept mi ten od Emanuela pripomnel a nechtela jsem pridavat hned uplne podobny.
Kdyz nekdo bude chtit zapect kapusticky, tak si precte a rozhodne jak. Podle moznosti a toho, co bude doma mit za suroviny.
Pokud ti to Magdalenko nevadi, nechala bych to tak. Pokud ano, zeptam se jak a vymazu to, nebo poprosim holky. :-K

Suvicka, myslím, že by si to mohla kľudne pridať ako nový recept. Je to podobné a nie je - môjmu receptu. Receptov na kapustičky je tu málo, určite by sa zišli aj viaceré...Zdravím!

Tyhle kapusticky mame take moc radi.
Delam je podle Emanuela. Uvarim kapusticky v osolene vode ne uplne do mekka, na panvi na masle osmahnu nakrajenou anglickou (Emenuel - pancetta), kapusticky pridam, mirne osmahnu dohromady, vse prendam do zapekaci misky nebo na plech, zasypu parmezanem a dam na 8 minut do trouby asi na 220 stupnu.
Emanuel je dava jako prilohu ke kachne na pomerancich, ale myslim, ze lze i k jinym jidlum. Je to vazne skvele.
Doufam, ze nebude Magdalence vadit, ze jsem pridala fotku. Je to trochu neco jineho, ale na samostatny recept to myslim neni. Posilam 10. bod. :yes::-p:-K

Cat, ja tiež, len problém je v tom, že po nej akosi rýchlo vyhladnem...a zháňam nejaké mäso...:-D

Ano!:-p:yes::yes::-D (Růžičkovou kapustu miluju, jedla bych ji na sto způsobů:-D )

:-p:yes: to ja dobrůtka :yes::-K

Tématické fráze:
kapustičky recept, kapustičky, recept na kapusticky, kapusticky recepty, recepty na kapustičky, recept kapustičky, recepty kapustičky, kapustička recepty, recepty z kapustiček, jak se vaří kapustičky, recept z kapustiček, jak uvařit kapustičky, bezmasá jídla recepty, kapustičky a zdravi, kapustničky, kapusticka, pečená kapustička, pečené kapustičky, top recepty kapusticky, ka ustičky

Suroviny:
kapusta růžičková, olej, česnek, pepř mletý, sýr nastrouhaný

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu