Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 398 kJ / 5 114 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,42 g |
Tuky | 247,93 g |
Vláknina | 29,50 g |
Cholesterol | 851 mg |
Sodík | 412 mg |
Sůl | 1,15 g |
Sacharidy | 641,56 g |
Postup přípravy
Krok 1: Deň vopred si pripravíme krém.
Krok 2: Uvaríme šľahačky s čokoládou, necháme ich vychladnúť a dáme na noc do chladničky.
Krok 3: Na druhý deň vyšľáháme jemný krém.
Krok 4: Suroviny na cesto spolu vyšlaháme a na koniec zľahka pridáme sneh zo 4 bielkov.
Krok 5: Pripravenú masu rovnomerne vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Krok 6: Dáme piecť do vyhriatej rúry asi na 30 minút pri teplote 180 °C.
Krok 7: Upečený koláč potrieme ríbezľovým džemom a potom šľahačkovým krémom.
Krok 8: Povrch ozdobíme preosiatym kakaom a dáme do chladu.
Zveřejněno 31. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pařížský šlehačkový zákusek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GZRJ
Moje poznámka
Pařížský šlehačkový zákusek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GZRJ
Nejnovější recepty
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno před 16 hodinami
Rybí závitek z makrely
Přidáno před 16 hodinami
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno před 17 hodinami
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno před 17 hodinami
Koláčky s tvarohem a kiwi
Přidáno před 17 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a žampiony
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové kostky se smetanou
Zdenislavka před 31 minutami
Václavkový guláš (bez mouky)
Sahula před 1 hodinou
Václavkový guláš
Sahula před 1 hodinou
Krémová polévka z červené řepy
ricci před 1 hodinou
Guláš z václavek
Sahula před 1 hodinou
Kuřecí maso na medu
VerkaDvorakova před 1 hodinou
Hraběnčiny výborné řezy
Zinockaslup před 1 hodinou
Bramborové knedlíky s rohlíkem
Mizera před 2 hodinami
Klasické palačinky
Vendeliin před 3 hodinami
Nadýchaná piškotová roláda
lunav1 před 4 hodinami
Tématické fráze:
pařížský zákusek,
šľahačkový koláč,
parížsky krém,
parížský koláč,
koláč s parížskym krémom,
pařížsky moučník,
šľahačkový krém,
zákusok,
slahackove rezy,
pařížské zákusky,
dobrejedlo,
přížský dort,
parizsky zákusky,
pařížskej dort,
přížský krém,
recept pařížský zákusek,
zákusek paříž recept,
paříž zákusek,
čokoládový parížsky krém,
zákusek paříž
Suroviny:
žloutek,
cukr moučkový,
voda,
olej,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
kakao,
bílek,
šlehačka,
čokoláda hořká,
džem rybízová,
kakao
Komentáře (23)
Stojí Ti to za to? Nedávno si tady tvrdila, že ve svém věku nemáš zapotřebí se před někým obhajovat o pravosti svých fotek (myslím, že to bylo u krevet). Měla by ses nad sebou zamyslet, protože ti běží čas - TIK TAK TIK TAK
Tiktak, nechceš nám prozradit, jak řežeš zákusky, že jsou hrany a krém tak rovně jako podle šablony
zrejme si moja sestra (teda skoro). Roky rokúce pečiem relatívne dobre. Pokazím efekt krájaním, pretože výsledkom bývajú rôzne tvary a to sa aj snažím...Potom si radšej zavolám na pomoc bystré technické oko, ktoré sa zadíva, rozráta si to, naznačí čiary a úhľadne krája. A výchovne krúti hlavou.
Výbušná