Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablíčková bábovka

Ideální bábovka na sladké víkendové ráno, nebo k nedělní kávě. Je jednoduchá, vždy se povede a přidat můžete podle chuti ořechy nebo jiné sušené ovoce. Bábovka bude jemná a šťavnatá, dobrá i druhý den po upečení.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Irule Irule

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

forma o průměru 22 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 667 kJ /
2 789 kcal
Bílkoviny46,76 g
Tuky119,99 g
Vláknina14,00 g
Cholesterol 524 mg
Sodík 372 mg
Sůl1,48 g
Sacharidy373,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zapneme troubu na 160 °C. Krok 2: Omytá a oloupaná jablka nakrájíme na malé kostičky. Krok 3: Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme citronovou kůru i šťávu, olej a střídavě mléko a mouku s kypřicím práškem. Nakonec vmícháme rozinky a jablíčka. Krok 4: Formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Vlijeme těsto a dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme na 160 °C asi 45 minut. Krok 5: Po vychladnutí bábovku pocukrujeme.

TIP: Jak si poradit, když nejde vyklopit bábovka z formy

Zveřejněno 4. 11. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablíčková bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DxBk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablíčková bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DxBk

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Tahle bábovka je sázka na jistotu. 😊

:-)<3:yes::yes: ta nikdy nezklame , také dávám ořechy :-K

Tentokrát jsem přidala i hrst sekaných vlašských ořechů <3:yes:

Barcccaaa: moc mě těší, že chutnala a není zač ;-):-):-8

Bábovku jsem vyzkoušela, rychle a snadno se dělá. Lehounká a chuťově výborná:yes:
Děkuji za recept;-)

Oskeruska: děkuji :-)

delala jsem a byla mooc dobra :-p:-K:yes:

Jana Remkova: Jani forem mám moc (asi6), jsem taky ujetá :-)):-))
Já právě do každého takového receptu ty jablíčka krájím na kostičky. Když se totiž nastrouhají, tak je ta bábovka moc mokrá. Takhle s tím nemám problém a vždy se povede. A navíc je moc dobrá, není suchá :-p

Irčo, kolik máš těch forem?? Jéé, já jsem tak ujetá na to.. Ta první je nej!!!:-)):yes::yes: Jo a já mám s tímhle špatnou zkušenost, myslím s těmi jablky v buchtě. Nějak se mi to nikdy nepropeče, jak má :-(

Bude díky jablíčkům vláčná chuť si dovedu představit:-8máš pěkné formy:yes::yes:

Tématické fráze:
jablíčková bábovka, jablíčková bábovka recept, jablíčkova bábovky, recept na jablickovou bábovku, bábovka snadno a rychle, jablickova babovks, jablickova hrníčkové bábovky, recept na jablíčko bábovku, mokrá piškotová bábovka, bábovka jablíčková, recept na jablíčko bábovku, jablíčková bábovka hrníčková, výborná jablíčková bábovka recept, babuvka jablickova, farska buchta s jablky, skořicová jablíčková bábovka, mokra babovka, jablíčková buchta, hrnkova jablickova buchta, hrnkova jablickova buchta

Suroviny:
mouka polohrubá, jablko, cukr moučkový, vejce, olej, mléko, kypřící prášek, kůra citronová, šťáva citronová, rozinky, tuk, mouka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu