Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 915 kJ / 2 131 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 170,52 g |
Tuky | 144,23 g |
Vláknina | 12,56 g |
Cholesterol | 1,44 g |
Sodík | 2,35 g |
Sůl | 5,62 g |
Sacharidy | 33,76 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso rozkrojíme na plát a naklepeme, osolíme a opepříme.
Krok 2: Na pánvi rozškvaříme nakrájenou slaninu, pak přidáme nakrájenou jednu cibuli a polovinu sádla. Přidáme nakrájenou kapii a orestujeme, vmícháme hrášek a vejce, osolíme a opepříme. Promícháme.
Krok 3: Směs naneseme na plát masa a pevně stočíme a svážeme potravinářským provázkem.
Krok 4: Na zbytku sádla roládu zprudka opečeme ze všech stran a i s výpekem přendáme do pekáčku.
Přidáme bylinky, nakrájenou druhou cibuli a nasekaný česnek. Krok 5: Podlijeme vývarem a pečeme přikryté v troubě na 190 °C.
Během pečení obrátíme a podle potřeby přidáme vývar. Pečeme doměkka. Krok 6: Měkkou roládu vyjmeme a následně odstraníme provázek. Výpek vysmahneme, zaprášíme moukou a paprikou, promícháme a podlijeme vývarem. Povaříme, přecedíme a nakonec vložíme lžičku másla a odstavíme.
Přidáme bylinky, nakrájenou druhou cibuli a nasekaný česnek. Krok 5: Podlijeme vývarem a pečeme přikryté v troubě na 190 °C.
Během pečení obrátíme a podle potřeby přidáme vývar. Pečeme doměkka. Krok 6: Měkkou roládu vyjmeme a následně odstraníme provázek. Výpek vysmahneme, zaprášíme moukou a paprikou, promícháme a podlijeme vývarem. Povaříme, přecedíme a nakonec vložíme lžičku másla a odstavíme.
Zveřejněno 20. 2. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Telecí roláda s omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR2XB
Moje poznámka
Telecí roláda s omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR2XB
Nejnovější recepty
Kuřecí nudličky se zeleninou a houbami
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové nudličky s lesními houbami
Přidáno před 5 hodinami
Flíčky s lesními houbami
Přidáno před 5 hodinami
Cuketový sachr
Přidáno před 14 hodinami
Marmeláda z rynglí
Přidáno 2. 9. 2025 21:12:57
Kuřecí karbanátky s pečenými rajčaty (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 2. 9. 2025 20:17:14
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Segedínský salát podle ČSN
Sahula před 4 hodinami
Pečená švestková povidla
Petik05 před 5 hodinami
Belgické vafle
ne.honzula12 před 7 hodinami
Zapečené špecle se smaženou cibulkou
Linerka před 8 hodinami
Cuketovo-zeleninová směs
MonikaP. před 8 hodinami
Domácí kečup
Mistrova před 9 hodinami
Bábovka z tvarohu
Pavla.fic před 11 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
anna.s před 11 hodinami
Rajská z čerstvých rajčat
Onzyx před 13 hodinami
Dukátové buchtičky
Jarda1972 před 13 hodinami
Suroviny:
kýta telecí,
sůl,
pepř,
slanina,
cibule,
hrášek sterilovaný,
kapie,
vejce,
sádlo,
vývar hovězí,
paprika sušená sladká,
česnek,
mouka hladká,
tymián,
rozmarýn,
máslo
Komentáře (4)