Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 603 kJ / 383 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 7,70 g | 
| Tuky | 33,30 g | 
| Vláknina | 2,10 g | 
| Cholesterol | 72 mg | 
| Sodík | 95 mg | 
| Sůl | 0,20 g | 
| Sacharidy | 12,10 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Omyté listy z různých druhů salátu natrháme nebo pokrájíme na menší kousky a dáme do mísy. Přidáme na nudličky nebo kostičky pokrájenou předvařenou nebo předpečenou řepu, zakápneme troškou oleje, mírně osolíme, opepříme a promícháme. Pokud chceme salát podávat později, salát nesolíme, aby nezačal vadnout.
	Krok 2: Do vychlazené zakysané smetany přimícháme rozetřený nebo nastrouhaný česnek dle chuti, můžeme přidat trochu jemně nasekaných čerstvých bylinek (petrželka, pažitka...) osolíme a vymícháme krémový dip. Podle potřeby, požadované hustoty přidáme mléko nebo smetanu.
	Krok 3: Salát přelijeme česnekovým dipem a můžeme podávat. Kdo rád ořechy, může dozdobit nasucho opraženými vlašskými nebo lískovými jádry.
	Krok 4: Podáváme jako lehkou večeři nebo svačinu, případně jako přílohu, například ke grilovanému nebo přírodnímu masu.
Zveřejněno 31. 10. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Listový salát s řepou a česnekovým dipem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5G4v
Moje poznámka
					
				
Listový salát s řepou a česnekovým dipem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5G4v
Nejnovější recepty
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 38 minutami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 41 minutami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 2 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 2 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 4 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 4 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 4 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 14 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 16 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 17 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 17 hodinami
						Tématické fráze:
						
							jak upravit listové saláty, 
						
						
							listový salát s červenou řepou, 
						
						
							čekanka salátová recept, 
						
						
							listový salát recept, 
						
						
							římský salát recept
						
					
						Suroviny:
						
							listy salátové, 
						
						
							olej, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř bílý, 
						
						
							smetana zakysaná, 
						
						
							česnek, 
						
						
							mléko, 
						
					
	
			
	
	
	
Komentáře (6)
Používám do salátů podobných tepelně neupravenou běžně - ale chce to fakt mladičkou maličkou řepu a krájet na velmi jemné plátky/nudličky. A když tepelně upravit, tak bych se velmi přimlouvala za pečenou, ne vařenou. Každou zvlášť do alobalu, kapku oleje, trochu soli, strčit do trouby, ve které se peče něco jiného....Po vychladnutí v pohodě vydrží v lednici den dva, než ji budeme potřebovat.