Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 367 kJ / 2 239 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 191,33 g |
| Tuky | 136,52 g |
| Vláknina | 6,55 g |
| Cholesterol | 532 mg |
| Sodík | 2,28 g |
| Sůl | 5,55 g |
| Sacharidy | 59,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očistíme zeleninu a nakrájíme nebo nastrouháme, nasekáme cibuli na kostičky, slaninu nakrájíme na hranolky. Maso očistíme, zbavíme případných stříbrných kousků blány a pomocí špikovací jehly nebo tenkého nože prošpikujeme slaninou. Kuchyňským provázkem svážeme maso do válečku, osolíme a opepříme.
Krok 2: Do hluboké rozehřáté pánve dáme sádlo, na kostičky nakrájený zbytek slaniny. Jakmile pustí tuk opečeme důkladně maso ze všech stran i oba konce. Maso dáme do pekáčku a v pánvi restujeme cibuli cca 5 minut, zasypeme cukrem a necháme karamelizovat dozlatova. Přilijeme ocet a necháme ho odpařit.
Krok 3: Zapneme troubu na 170 °C na spodek/vršek a rošt umístíme uprostřed.
Přidáme všechnu zeleninu, hořčici, promícháme a přendáme k masu v pekáčku. Přidáme bobkové listy a koření v čajítku. Podlijeme vývarem nebo vodou a dáme na 2 hodiny do trouby. Krok 4: Měkké maso vyndáme. zabalíme alobalem (matnou stranou dovnitř pro zachování tepla) a necháme odpočinout. Vyndáme koření. Šťávu zahustíme smetanou rozmíchanou s moukou a povaříme. Omáčku propasírujeme nebo rozmixujeme případně dle potřeby dochutíme. Krok 5: Maso nakrájíme na plátky vložíme do omáčky na talíře, přidáme plátek nebo klínek citronu, šlehačku, brusinky a podáváme s knedlíkem.
Přidáme všechnu zeleninu, hořčici, promícháme a přendáme k masu v pekáčku. Přidáme bobkové listy a koření v čajítku. Podlijeme vývarem nebo vodou a dáme na 2 hodiny do trouby. Krok 4: Měkké maso vyndáme. zabalíme alobalem (matnou stranou dovnitř pro zachování tepla) a necháme odpočinout. Vyndáme koření. Šťávu zahustíme smetanou rozmíchanou s moukou a povaříme. Omáčku propasírujeme nebo rozmixujeme případně dle potřeby dochutíme. Krok 5: Maso nakrájíme na plátky vložíme do omáčky na talíře, přidáme plátek nebo klínek citronu, šlehačku, brusinky a podáváme s knedlíkem.
Zveřejněno 2. 11. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Svíčková hovězí z trouby podle rodinného receptu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkZGW
Moje poznámka
Svíčková hovězí z trouby podle rodinného receptu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkZGW
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno před 4 hodinami
Ragú z kachních žaludků se slaninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 5 hodinami
Vánoční košíčky
Přidáno před 6 hodinami
Ihned vláčné kokosky
Přidáno před 8 hodinami
Domácí čokoláda
Přidáno před 9 hodinami
Křehké krajkové rohlíčky podle Kamily Nývltové
Přidáno před 9 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mandlové rohlíčky (výborné)
shabby před 8 minutami
Segedínský guláš
LucieDos před 32 minutami
Houbový guláš s klobásou
Sahula před 1 hodinou
Naložená vepřová kotleta
simonadoly před 1 hodinou
Barevná kuřecí čína
lenka.s.r před 2 hodinami
Časově úsporná tvarohovo-jablečná "hraběnka"
SimonkaMona před 3 hodinami
Hrníčková bábovka
Silvik85 před 4 hodinami
Slepičí polévka s noky
Kajkajak před 4 hodinami
Linecké pudinkové cukroví
Prakva před 6 hodinami
Suroviny:
maso hovězí,
slanina,
sůl,
pepř mletý,
sádlo,
cibule,
mrkev,
petržel,
bulva celerová,
cukr krystal,
ocet,
hořčice plnotučná,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř celý,
tymián,
vývar masový,
smetana,
mouka hladká,
citron,
brusinky,
šlehačka
Komentáře (15)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0