Uzený vývar s krupicovo-česnekovými noky
Uzená polévka je výborná v tradiční úpravě. Pokud se navíc vylepší krupicovými nočky plnými čerstvých bylinek, bude báječně chutnat. Určitě využijte sezonu medvědího česneku a uvařte si jí velký hrnec. Dlouho plný nezůstane.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 120 kJ / 746 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,89 g |
Tuky | 31,21 g |
Vláknina | 11,44 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 400 mg |
Sůl | 0,79 g |
Sacharidy | 70,16 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 12. 2. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Uzený vývar s krupicovo-česnekovými noky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w5z8
Moje poznámka
Uzený vývar s krupicovo-česnekovými noky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w5z8
Nejnovější recepty
Líné koláče
Přidáno před 24 minutami
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno před 13 hodinami
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno před 14 hodinami
Zapečené plátky patizonu
Přidáno před 14 hodinami
Staročeské čápy s mákem, švestkami a zakysanou smetanou
Přidáno před 14 hodinami
Piškotové řezy s tvarohovým krémem a ostružinovým přelivem
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Broskvová marmeláda z DP
vojfrancezska před 36 minutami
Cuketová buchta
vojfrancezska před 42 minutami
Kokosové Raffaello řezy
Andreamamene před 8 hodinami
"Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků
petrjkt před 9 hodinami
Uzené vepřové koleno na rybízu a zázvoru v pomalém hrnci
zewlbeastboy před 10 hodinami
Krkovička z trouby
Viera19@seznam.cz před 11 hodinami
Džem z červeného rybízu
douver před 12 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z pánve
pesmax před 12 hodinami
Ostružinový džem
ivona.gresova@seznam.cz před 14 hodinami
Plněné papričky podle mé babičky
k.chytka@gmail.com před 15 hodinami
Tématické fráze:
uzený vývar,
polévka z uzeného vývaru,
uzená polévka s noky,
noky uzeniny,
co s uzenym vyvarem,
co z uzeného vývaru,
uzený vývar ...polévky,
noky do hovězího uzeného vývaru,
vývar s noky,
uzena polevka s cesnekovymi noky,
vývar z uzeného jazyka,
vivar z uzenim a noky,
polevky s uzeneho vývaru,
uzený vývar top recept,
noky recept,
uzený vývar recept,
uzený vývar polévky,
uzeny vyvar s nockama,
polévka z uzeného vývaru s krupička,
noky do uzeného vývaru
Suroviny:
vývar uzený,
mrkev,
petržel,
celer,
petrželka zelená,
sůl,
vejce,
sůl,
pepř mletý,
krupice dětská,
česnek sušený medvědí,
česnek sušený
Komentáře (15)
rád bych podpořil tento bezva recept, neb dělám velmi podobně, jen dávám ještě cibulu a česnek spolu s ostatní zeleninou do polévky, koření (pepř, nové koření a další) do malého cedníčku k tomu určené. Je výborné v receptu, že do těsta na noky jsou přidány ty další ingredience. Pokud by je někdo neměl po ruce , tak já dávím třeba podravku a nebo kuchárek.
Tradice je u nás ty noky dělat dvěma malýma užičkama , jako takové malé škebličky.
Také máte přátelé radost z toho, když připravíte takovou polévku a někdo si ji dá třreba aj dva tři talířky navíc. Já aspoň takto oceňuju na oslavách kuchařky nebo kuchaře jako poděkování za dobrou šmakuládu. A v restauraci jako ocenění dobré polévky zajdu přímo ke kuchyni a kuchaři předám moje poděkování , třeba i s nějakou větší kovovkou, neb číšník, kdo ví zda by ji předal.
,,toš teda tak,,
Anna Kocikova:Tak u nás je dneska docela pěkně i chvílemi svítí sluníčko
Hančí,moc chutná polévečka