Velikonoční polévka šmigrustovka
Krajové speciality jsou vždy zpestřením jídelníčku. A u této polévky zrovna můžete použít vykoledovaná vařená vejce. Jednoduchý vývar se smetanou, dochucený paprikou a nahoře zdobený půleným vařeným vejcem, křenem a cibulkou.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 974 kJ / 950 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 82,28 g |
| Tuky | 59,09 g |
| Vláknina | 5,20 g |
| Cholesterol | 813 mg |
| Sodík | 2,83 g |
| Sůl | 6,52 g |
| Sacharidy | 20,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do hrnce dáme 1,5 litru studené vody a přidáme uzené maso, klobásu, rozpůlenou a oloupanou cibuli, bobkový list, nové koření a pepř. Přivedeme k varu a na sníženém stupni vaříme cca 40 minut. Poté maso i klobásu vyndáme stranou.
Krok 2: Rozmícháme ve smetaně mouku se solí a paprikou, kterou zašleháme do vývaru. Mícháme, dokud nezačne polévka houstnout a poté ji rozmixujeme ponorným mixérem dohladka.
Krok 3: Na nízkém stupni tepla za stálého míchání, povaříme ještě 12 minut. Podle chuti dosolíme.
Krok 4: Během prováření polévky nakrájíme maso na malé kousky a klobásu na kolečka. Nakrájené maso dáme do hotové, odstavené polévky a na talíře přidáme do polévky rozkrojená vařená vejce a kolečka klobásy. Posypeme nastrouhaným křenem a nakrájenou natí jarní cibulky.
Zveřejněno 9. 4. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velikonoční polévka šmigrustovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkR84
Moje poznámka
Velikonoční polévka šmigrustovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkR84
Nejnovější recepty
Šťavnatí švábi
Přidáno před 4 hodinami
Těstoviny zapečené s brokolicí a šunkou
Přidáno před 7 hodinami
Kapustová polévka s houbami
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka z pečeného česneku a špetky parmazánu
Přidáno před 12 hodinami
Boloňská čočková omáčka
Přidáno před 12 hodinami
Domácí qurrito z HF
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krupicová kaše
Roobass před 2 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Nanina před 2 hodinami
Pikantní zeleninovo-těstovinový salát
Jan Nemec před 2 hodinami
Kuře na kari s jablky
hajibuni před 2 hodinami
Výborný makovec
Jan Nemec před 2 hodinami
Holandský sekaný vepřový řízek
Jan Nemec před 3 hodinami
Kuře na kari s ananasem
Jirka1986 před 3 hodinami
MEXICKÁ POLÉVKA
Kajkajak před 3 hodinami
Těsto na pizzu
Mon17 před 4 hodinami
Maminčin rýžový nákyp
jalamo před 4 hodinami
Suroviny:
maso uzené,
klobása papriková,
voda,
cibule,
smetana ke šlehání,
mouka hladká,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř černý,
paprika sušená uzená,
paprika sušená pálivá,
sůl,
pepř mletý,
vejce,
křen,
cibulka jarní
Komentáře (5)
Kdo nezná doporučuji vyzkoušet, je to skvělá polévka.