Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 671 kJ / 1 116 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 133,43 g | 
| Tuky | 41,69 g | 
| Vláknina | 10,65 g | 
| Cholesterol | 254 mg | 
| Sodík | 339 mg | 
| Sůl | 0,60 g | 
| Sacharidy | 25,05 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Hranolky špeku dáme na malou chvilku do mrazáku ztuhnout a očištěné maso pak prošpikujeme pomocí špikovací jehly nebo do otvorů naříznutých tenkým nožem. Maso nakrájíme na 4 silné plátky, lehce osolíme a opepříme. V rozpálené pánvi na sádle a oleji plátky z obou stran prudce opečeme a vyndáme na talířek.
	Krok 2: Do výpeku dáme osmahnout nasekanou cibuli a když začne zlátnout přidáme česnek. Promícháme, podlijeme polovinou vína a necháme odpařit, vrátíme maso do pánve, posypeme kořením tandoori masala a pěti vůní (domácí nebo koupené). Podlijeme zbylým vínem, necháme odpařit alkohol a za občasného podlévání vývarem dusíme pod pokličkou do změknutí masa.
	Krok 3: Přidáme scezené žampiony a dle potřeby můžeme zahustit lžičkou solamylu rozmíchaným ve lžíci vody. Záleží na tom, kolik potřebujeme omáčky. Necháme přejít varem a podle chuti přidáme cukr, sůl nebo chilli. Podáváme nejlépe s rýží, posypané nasekanou natí cibulky.
Zveřejněno 14. 6. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Pikantní plátky z vepřové kýty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8Q0W
Moje poznámka
					
				
Pikantní plátky z vepřové kýty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8Q0W
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 11 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 7 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 9 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 10 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 10 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 11 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 12 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 13 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 13 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 13 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 14 hodinami
						Suroviny:
						
							kýta vepřová, 
						
						
							hranolky, 
						
						
							cibule, 
						
						
							česnek, 
						
						
							sádlo, 
						
						
							olej, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							koření 5 vůní, 
						
						
							koření tandoori masalo, 
						
						
							žampióny, 
						
						
							víno červené, 
						
						
							vývar, 
						
						
							cukr, 
						
						
							chilli, 
						
						
							petrželka
						
					
	
			
	
Komentáře (5)