Žitno-pšeničné dalamánky I
Tyto dalamánky obsahují větší podíl žitné mouky a proto plně nahradí chleba. Dobře chutnají s různými pomazánkami a nebo se můžou podávat jako přílohové pečivo ke všem pokrmům, kde je přílohou chleba. Dalamánky jsou rozhodně zdravější než bílé pečivo, a proto je můžete zařadit do svého jídelníčku.
Suroviny pro 12 kusů
10-14 kusů podle požadované velikosti
12kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 736 kJ / 2 088 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,53 g |
Tuky | 36,72 g |
Vláknina | 31,68 g |
Cholesterol | 262 mg |
Sodík | 4,13 g |
Sůl | 10,26 g |
Sacharidy | 359,99 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 24. 9. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žitno-pšeničné dalamánky I
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJp3D
Moje poznámka
Žitno-pšeničné dalamánky I
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJp3D
Nejnovější recepty
Bramborové pyré se šafránem, vepřová panenka s omáčkou ze sušených rajčat a švestek
Přidáno před 14 hodinami
Dušená mrkev s medailonky z panenky
Přidáno před 19 hodinami
Jednoduché rizoto s mletým masem
Přidáno před 20 hodinami
Vaječný bagel
Přidáno 13. 5. 2025 19:39
Jednoduché a rychlé rizoto s ředkvičkami
Přidáno 13. 5. 2025 17:57
Tartaletky s rebarborovým pudinkem
Přidáno 13. 5. 2025 17:50
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pomazánka z červené řepy s křenem
Jan Nemec před 28 minutami
Krůtí nudličky s bylinkami a smetanou
Ewulin před 35 minutami
Mexické fazole s masem
lucanka45 před 1 hodinou
"Americký" moučník
Marcela0123 před 5 hodinami
Chalupářské vepřové maso s bramborami
Marcela0123 před 6 hodinami
Sirup ze smrkových výhonků (pro Janinu)
muraia před 12 hodinami
Sněhové pusinky - uvnitř vláčné
bobinas před 13 hodinami
Lilek zapečený s vejcem
Jitka J. před 14 hodinami
Jablečné linecké řezy
Moanka před 14 hodinami
Nízkosacharidový Red Velvet Cake - Low carb
Nadja před 14 hodinami
Suroviny:
mouka žitná chlebová,
mouka hladká,
sůl,
voda,
mléko,
olej,
droždí čerstvé,
mouka hladká,
vejce,
kmín celý,
sůl hrubozrnná
Komentáře (6)
Jak se znám, tak kdybych je pekla, stoprocentně bych přidala do těsta ještě drcený kmín