Cikánské pikantní hovězí nudličky
Minutková úprava hovězího masa může být rychlou a velmi chutnou záležitostí. Pokud budete následovat náš recept, očekává vás na konci přípravy skvělé pikantní jídlo. Podávejte ho s přílohou podle vlastní chuti. Výborné bude třeba s hrnečkovým knedlíkem.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 068 kJ / 733 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 71,55 g |
| Tuky | 40,79 g |
| Vláknina | 7,39 g |
| Cholesterol | 172 mg |
| Sodík | 1,16 g |
| Sůl | 2,80 g |
| Sacharidy | 17,48 g |
Postup přípravy
na slanině a sádle opečeme ze všech stran. Přidáme najemno nasekanou cibuli a restujeme dozlatova. Krok 2: Přidáme mletou papriku, promícháme a podlijeme troškou vývaru nebo vody. Přidáme obě pasty, feferonku, bílou papriku nakrájenou na drobné kostičky a spařená oloupaná rajčata bez semen nakrájená nadrobno. Krok 3: Na sníženém stupni tepla za občasného podlévání dusíme do změknutí cca 20 minut. Lze zahustit jíškou nebo moukou rozkvedlanou ve smetaně. Mouka nemusí být potřeba, může stačit rozdušená cibule a zelenina. Ta, podlévaná po troškách, omáčku dostatečně zahustí. Krok 4: Nakonec podle chuti přidáme sladkou nebo zakysanou smetanu, dle potřeby dosolíme a odstavíme. Podáváme s hrnečkovým knedlíkem nebo s rýží. Kdo chce přidá si smetanu i na porci na talíři.
Zveřejněno 20. 10. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cikánské pikantní hovězí nudličky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YE72M
Moje poznámka
Cikánské pikantní hovězí nudličky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YE72M
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 9 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 9 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 9 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 9 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 11 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 12 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 12 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 13 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 13 hodinami
Suroviny:
maso hovězí,
slanina,
sůl,
pepř mletý,
sádlo,
cibule,
paprika sušená sladká,
paprika sušená pálivá,
pasta rajčatová,
pasta papriková,
rajče,
paprika čerstvá bílá,
feferonka,
vývar masový,
šlehačka,
jíška
Komentáře (5)