Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řízky z divočáka s pečenou zeleninou a bramborami

Máte - li možnost ochutnat divočáka, neváhejte. Bez obav ho připravte podle našeho receptu. Maso je vynikající, alkohol při marinování umožní masu zkřehnout. Pečená zelenina je pak k řízkům skvělou podzimní přílohou.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zuzi777a zuzi777a

Náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 45 min + doba marinování

75 min (30 min příprava + 45 min tepelná úprava, + doba marinování )

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 480 kJ /
1 310 kcal
Bílkoviny18,90 g
Tuky99,20 g
Vláknina9,40 g
Cholesterol 88 mg
Sodík 2,06 g
Sůl5,10 g
Sacharidy50,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na plátky cca 1-1,5 cm silné. Naklepeme, potřeme rumem nebo žitnou a poskládáme do uzavíratelné misky. Dáme odležet do chladničky do druhého dne (nebo nejméně na 3 hodiny). Krok 2: Zeleninu i cuketu očistíme, pokrájíme na hranolky postříkáme trochou olivového oleje. Brambory neloupeme, pouze dobře omyjeme, osušíme, pokrájíme na měsíčky a rovněž zastříkneme olejem. Nesolíme, jen poklademe snítkami čerstvého koření. Krok 3: Před další úpravou vyjmeme maso včas z chladničky aby došlo před smažením do pokojové teploty. Podrtíme jalovčinky a nakrájíme špek na větší kostky (0,5 x 0,5 cm). Krok 4: Dáme péct zeleninu a brambory na plechu vyloženém pečicím papírem nebo folií do nahřáté trouby na 180 °C zhruba hodinu před servírováním. Krok 5: Ke konci přípravy zeleniny začneme připravovat maso. Plátky osolíme, opepříme a okořeníme jalovcem. Obalíme je v hladké mouce. Smažíme zvolna z obou stran ve vyšší vrstvě sádla, do kterého jsme přihodili před obrácením plátků i kostky špeku. Krok 6: Na posledních pár minut přípravy zasypeme zeleninu i brambory v troubě parmezánem. Jakmile se zapeče, je zelenina hotová. Krok 7: Plátky masa servírujeme se zeleninou, bramborami, kostičkami vypečeného špeku a pokrájenou jarní cibulkou. Zeleninu ještě přikořenímena talíři směsí na grilovanou zeleninu

TIP: Zvěřina - zpracování a oblíbené recepty

Zveřejněno 22. 10. 2023

Poznámka autorky zuzi777a

Recept původně pochází ze staré myslivecké kuchařky, jen je poupravený.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řízky z divočáka s pečenou zeleninou a bramborami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VOv1v

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řízky z divočáka s pečenou zeleninou a bramborami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VOv1v

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Chuť na zvěřinu už mám delší dobu, divočáků mi tu běhá kolem bytu hromada, tak snad se brzo z lesní správy u nás pochlapí a skočím si k nim pro kus masa <3 super recept Zuzi ;-)

:-)<3:yes::yes: Pěkný recept a také by mi chutnalo ale ani my už nemáme myslivce a divočáci jsou tu přemnožení, chodí až na sídliště :-K

zuzi777a: to je škoda, mít v rodině myslivce je jak výhra v loterii,;-) je moc dobře, že se zachovaly recepty:-8

maris: Jen kdyby bylo zvěřiny víc! :-8 Mám po tatínkovi spoustu osvědčených receptů na zvěřinu, ale bohužel myslivec už v rodině chybí!

zuzi777a: já se nedivím, že nic nezbylo, muselo to být skvělé. Mám ráda zvěřinu a určitě by mně moc chutnalo;-):-)

mika59: Bohužel, už ani brambůrka (natož maso) nezbyla. Naše kobylky jsou děsně rychlé!😁

Tohle bych ráda ochutnala..<3:yes:

Suroviny:
rum, špek, jalovec, sůl, pepř mletý, mouka hladká, sádlo, mrkev, mrkev, celer, petržel, brambory, cuketa, rozmarýn, olej olivový, parmazán, koření na grilovanou zeleninu, cibulka jarní

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu