Plecková hovězí polévka
Silný vývar z hovězí plece a kořenové zeleniny nás v nepěkném počasí příjemně zahřeje. Podáváme ho ozdobený snítkou kopru. Pokud chceme polévku velmi vydatnou, přidáme do vývaru nakrájené maso.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 177 kJ / 1 237 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 222,10 g |
Tuky | 23,82 g |
Vláknina | 27,20 g |
Cholesterol | 470 mg |
Sodík | 1,29 g |
Sůl | 3,28 g |
Sacharidy | 20,04 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso vaříme s kořením nejméně 3 hodiny a během vaření sbíráme pěnu, aby byl vývar čirý. Pak přidáme očištěnou zeleninu a vaříme ji do měkka.
Krok 2: Maso z polévky vyjmeme. Vařené plecko můžeme podávat s bramborem a tatarkou jako další jídlo. Nebo ho můžeme nakrájet a dát zpět do vývaru, polévka tak bude vydatná.
Krok 3: Vývar přecedíme a při podávání ozdobíme koprem.
Zveřejněno 18. 10. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plecková hovězí polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5RLW
Moje poznámka
Plecková hovězí polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5RLW
Nejnovější recepty
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno před 13 hodinami
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 19 hodinami
Jelení závitky
Přidáno před 20 hodinami
Pikantní pečená rajčata
Přidáno před 21 hodinami
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno před 21 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kanellbular - skořicové šneky
Lejji_ před 2 minutami
Falešná dršťková z hlívy
oring před 2 hodinami
Mrkvová buchta
veronika_straka před 2 hodinami
Cuketová buchta
mamina58 před 13 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
KrisZaezemi před 16 hodinami
Rybičková pěna (pomazánka)
Kajkajak před 16 hodinami
Zelňačka (klasika)
HavranPB před 17 hodinami
Segedínský guláš
Jiri_N. před 18 hodinami
Papriková pasta
lpinkas@seznam.cz před 18 hodinami
Houbové rizoto
Konstantin. před 18 hodinami
Suroviny:
plec hovězí,
celer,
mrkev,
petržel,
voda,
koření nové koření,
pepř,
kopr
Komentáře (10)