"Tataráček" z lilku a sušených rajčat

Suroviny

1 větší lilek
6-7 sušených rajčat naložených v oleji, nakrájených na kousky
1 velká cibule
1-2 stroužky česneku na plátky
1 lžíce rajčatového protlaku
lžička hořčice
rovná lžička uzené papriky
špetka cukru
chilli podle chuti
pár kapek worcestrové omáčky
olivový olej
sůl
pepř
topinky

Postup přípravy receptu

  1. Neoloupaný lilek nakrájíme na tenká kolečka, posolíme a necháme vypotit. Poté osušíme a nakrájíme na drobno. Cibuli také nakrájíme na drobné kousky a polovinu odložíme.

  2. Na oleji zpěníme polovinu cibule a česnek. Přimícháme papriku, protlak a společně restujeme. Přidáme lilek, rajčata a lehce podlijeme. Dusíme cca 8-10 minut. Přimícháme hořčici, česnek a dochutíme zbytkem surovin.

  3. Po změknutí a dochucení necháme směs vychladnout a přimícháme zbytek odložené cibule. Po úplném, vychlazení podáváme s topinkami potřenými česnekem.

Poznámka od kuchařky

Ta čerstvá cibule na závěr tomu dodá tu správnou chuť.

Komentáře k receptu "Tataráček" z lilku a sušených rajčat

Tématické fráze: tatarák z pečeného lilku tatarák z lilku lilek recepty lilkový tatarák se sušenými rajčaty pomazánka z lilku a sušených rajčat tatarák z rajčat tataráček z lilku sušený lilek rajčatový tatarák s lilkem tatarák z lilku se sušenými rajčaty tataráček z lilku se sušenými rajčaty paprika lilek rajcata tatarák recept recepty ze sušených rajčat recepty z rajčat lilek sušená rajčata recepty tataráček z lilku a sušenými rajčaty tataráček k pečeného lilku pomazánka z pečeného lilku a sušených rajčat recepty z lilku