Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houskové knedlíky z prášku do pečiva

Máte v plánu jako přílohu k obědu uvařit houskový knedlík a zapomněli jste koupit droždí? Nevadí, zkuste tento recept s použitím kypřicího prášku. Výsledkem budou chutné a jemné knedlíky, které jsou rychle hotové.

Hodnocení receptu je 4,4 (38×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 kusy

2kusy

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 797 kJ /
1 147 kcal
Bílkoviny38,68 g
Tuky10,56 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 506 mg
Sůl1,21 g
Sacharidy219,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žemli nakrájíme na kostky. Krok 2: V míse smícháme mouku, nakrájenou žemli, sůl, kypřicí prášek a vodu. Krok 3: Vypracujeme tužší těsto. Krok 4: Z těsta vytvarujeme 2 šišky. Krok 5: Necháme přibližně 5 minut odpočinout. Krok 6: Pak knedlíky vložíme do vroucí vody a vaříme po obou stranách cca 20 minut. Krok 7: Hotové knedlíky po vyjmutí z vody popícháme vidličkou nebo špejlí, aby vyšla pára.

TIP: Jak nakrájet knedlíky

Zveřejněno 20. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YYA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YYA

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (28)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Nejdřív jsem nevěřila, ale zkusila. Výsledkem bylo nějaké uvařené lepidlo z vody a mouky podivné pachuti a zápachu. Letěly do popelnice a já jsem udělala ty krásné, chutné z droždí a mléka. Švagr mi dokonce tento výtvor ohodnotil tak, že bych jimi udávila domovníkovi psa ;-( . Ale když někomu chutnají, proč ne.

Nikdy mě nenapadlo dělat knedlíky z prášku do pečiva. Super tip, když člověk chvátá. Děkuji

Pokud tam není uvedeno alespoň orientační množství vody, je recept naprosto k ničemu a zbytečná práce. Protože povést se může a nemusí. :-//

Chybí tam alespoň orientačně množství vody, to je pro začátečníky i pokročilejší dost důležitý! :(

Jaroslava 4. 1. 2015 09:44
ahoj...mám ten stejný dojem,ale jinak se povedly

Vařím je takto léta, když není rohlík dávám kůrku z chleba
:yes:

Takže jsem dneska knedliky udělala.Jsou vzhledově fajn,ale úplně jinak voní.Taky se Vám to stalo? Ono asi je rozdíl droždí a kypř prášek. Ta vůně mi připadá vážně nelibá :-))

a kdybych si ten recept přečetla dřív,nemusela jsem letět do krámu pro droždí :-//:-// :-D tak příště vyzkouším :-p

Kdysi jsem je dělával, ale je to dvacet let a nebyl jsem si jistej, tak jsem to hledal na internetu. Díky za recept a povedly se. Jirka.

jarda Kadic: Na pařáku zabalené do utěrky vařím 30 minut, nemusím nic otáčet,zapatlaná je jen utěrka, ne celý hrnec, menší spotřeba vody.

Lidičky,pokud máte možnost vařit v páře, zkuste,jsou ještě lepší:yes:

Tyto knedlíky jsou výborné. Než maminka umřela, naučila mně z půl kila. Teď jsem sám, tak dělám menší várky. Místo žemle používám dvě hrsti nakrájených rohlíků. Vařím 30 minut a po 15 minutách obracím.
Všem dobrou chuť.

zkusím je :-)) dělávala je ségra a vždy nám moc chutnali :-)):-p

Lenka M. 8. 6. 2013 11:50
Děkuji za recept. Jsou moc dobré a jednoduché.

Tématické fráze:
praskove knedliky, houskové knedlíky s práškem, houskový knedlík s kypřícím práškem, houskové knedlíky s kypřícím práškem, práškový knedlík, kynuty knedlik z kypriciho prasku, houskový knedlík recept, houskovy knedlik s praškem, kynute knedliky z kypriciho prasku, kynuty knedlik s praskem do peciva, kynuté knedlíky s práškem do pečiva, houskový knedliky kyprici prasek, knedliky s kypricim praskem, houskovy knedlik kyprici prasek, práškové houskové knedlíky, houskové knedlíky recept, práškový houskový knedlík, houskový knedlík práškový, houskové knedlíky, knedlik s kypřícím práškem

Suroviny:
mouka hrubá, voda, kypřící prášek, žemle, vejce, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu