Zelníky nasladko
Věděli jste, že zelí lze použít i do moučníku? Tradiční kynuté bochánky z Rychnovska, plněné karamelizovaným hlávkovým zelím, potřené škvařeným máslem a sypané směsí cukru a skořice vám zachutnají. Ale pozor dietní opravdu nejsou!
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 143 kJ / 3 858 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 64,01 g |
| Tuky | 179,80 g |
| Vláknina | 26,20 g |
| Cholesterol | 823 mg |
| Sodík | 631 mg |
| Sůl | 1,32 g |
| Sacharidy | 482,94 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 23. 11. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelníky nasladko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xk21n
Moje poznámka
Zelníky nasladko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xk21n
Nejnovější recepty
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 11 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 12 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 14 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 14 hodinami
Linecké s kávou
Přidáno před 15 hodinami
Perníkové piškotky
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zadělávaný hrášek/prívarok
bobnak před 6 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 10 hodinami
Kynutý jablečný závin
Rosnicka710 před 10 hodinami
Linecké cukroví
Evellinka před 12 hodinami
Květákový mozeček
radekfiala před 12 hodinami
Staročeská pučálka
Iricek před 12 hodinami
Hovězí plátky ve vlastní šťávě
Klar98 před 13 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
eskalina před 13 hodinami
Jablkový koláč litý na plech
Marisai před 13 hodinami
Šunkofleky se sýrem
Ivyjg před 13 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
kvasnice,
máslo,
cukr,
mléko,
žloutek,
sůl,
olej,
zelí,
olej,
cukr,
pepř mletý,
máslo,
cukr moučkový,
skořice mletá
Komentáře (10)
Pokud by někoho tato náplň zajímala, tak dělávám takto: 500 g nakrouhaného zelí spaříme a ve velmi malém množství vody dusíme doměkka s troškou soli. Pak přidáme zhruba 40 g másla, 50 g cukru, 50 g namočených rozinek, ochutíme mletou skořicí, pokud je třeba tak malinko dosolíme a po vychladnutí použijeme.