Zelníky nasladko
Věděli jste, že zelí lze použít i do moučníku? Tradiční kynuté bochánky z Rychnovska, plněné karamelizovaným hlávkovým zelím, potřené škvařeným máslem a sypané směsí cukru a skořice vám zachutnají. Ale pozor dietní opravdu nejsou!
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 143 kJ / 3 858 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 64,01 g |
| Tuky | 179,80 g |
| Vláknina | 26,20 g |
| Cholesterol | 823 mg |
| Sodík | 631 mg |
| Sůl | 1,32 g |
| Sacharidy | 482,94 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 23. 11. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelníky nasladko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xk21n
Moje poznámka
Zelníky nasladko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xk21n
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 12 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí rohlíky
MirkaHr před 3 hodinami
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 12 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 12 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 14 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 15 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 18 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 18 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 18 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 18 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 19 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
kvasnice,
máslo,
cukr,
mléko,
žloutek,
sůl,
olej,
zelí,
olej,
cukr,
pepř mletý,
máslo,
cukr moučkový,
skořice mletá
Komentáře (10)
Pokud by někoho tato náplň zajímala, tak dělávám takto: 500 g nakrouhaného zelí spaříme a ve velmi malém množství vody dusíme doměkka s troškou soli. Pak přidáme zhruba 40 g másla, 50 g cukru, 50 g namočených rozinek, ochutíme mletou skořicí, pokud je třeba tak malinko dosolíme a po vychladnutí použijeme.