Kynutý pletenec rebarborovou náplní a kynuté růže
Kynutý pletenec nejen dobře vypadá, ale ještě lépe chutná. Je plněný nakyslou rebarborou, dozlatova upečený a na povrchu posypaný mandlemi. Nedělní návštěvu dozajista potěší v kombinaci s hrnkem dobré kávy.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 445 kJ / 3 213 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 88,73 g |
| Tuky | 79,87 g |
| Vláknina | 21,15 g |
| Cholesterol | 686 mg |
| Sodík | 3,53 g |
| Sůl | 8,67 g |
| Sacharidy | 524,33 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Zapneme nahřívat troubu na 180 °C.
Krok 2: Nejprve připravíme kvásek. Do vlažného mléka dáme lžičku cukru a rozdrobíme droždí. V teple necháme zhruba 15 minut vzejít kvásek.
Krok 3: Mouku smícháme se solí. Přidáme máslo, vejce a nakonec kvásek. Vše dobře propracujeme vařečkou nebo robotem. Těsto je dobře vypracované, pokud je pružné a nechytá se mísy.
Krok 4: Připravené těsto přikryjeme utěrkou a necháme vykynout zhruba do dvojnásobného objemu.
Krok 5: Mezitím nachystáme náplň. Nakrájenou rebarboru zalijeme 1/2 l vody. Přidáme skořici, cukr a povaříme asi 10 minut.
Krok 6: Do rozvařené rebarbory přidáme švestková povidla a piškoty dle potřeby, abychom získali tužší směs. Necháme chvilku stát a znovu vše zamícháme - piškoty se skoro rozpadnou.
Krok 7: Vykynuté těsto vyválíme do obdélníku. Po stranách nařízneme rádýlkem.
Krok 8: Doprostřed dáme náplň a naříznuté pásky přes sebe překládáme.
Krok 9: Přendáme na plech, pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme sekanými mandlemi. Pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova asi 30 minut.
Zveřejněno 1. 6. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynutý pletenec rebarborovou náplní a kynuté růže
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OXvg
Moje poznámka
Kynutý pletenec rebarborovou náplní a kynuté růže
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OXvg
Nejnovější recepty
Sýrová pomazánka podle ČSN
Přidáno před 56 minutami
Vánoční oplatky
Přidáno před 17 hodinami
Medové kuličky
Přidáno před 19 hodinami
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 20 hodinami
Nakládaný sýr s pečenými rajčátky a česnekem
Přidáno před 20 hodinami
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční štola z tvarohového těsta
Hanina_ před 59 minutami
Vánoční cukroví
fragolina před 6 hodinami
Brambory s vůní mandlí
Fitulka před 11 hodinami
Bílkový chlebíček s kandovaným ovocem
Ututatise před 12 hodinami
Poctivá vánočka
metrix7 před 12 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Slavista62 před 12 hodinami
Krkovička z trouby
Sahula před 12 hodinami
Těsto na perníčky - hned měkké
habis před 12 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
AlienkaKalousova před 13 hodinami
Domácí laskonky aneb: Křehké bílkové pokušení
milhausz1984 před 13 hodinami
Tématické fráze:
povidla z rebarbory,
rebarborová povidla,
náplň do buchet z rebarbory,
nápln z rebarbory do kynutých buchet,
reveňová náplň do buchet,
kynuté růže,
reveňová nadivka do buchet,
kynutý pletenec,
reveňová povidla,
rebarbora povidla,
rebarborová náplň do buchet,
nápln z rebarbory do buchet,
recepty s rebarborou,
tvarohové řezy s jablečnými růžemi,
kynuty plneny pletenec,
rozvařená rebarbora,
náplň z rebarbory do buchet recept,
recepty babicovy dobroty 1.6.2013,
jablecny kynuty pletenec,
kynuté růže s tvarohem
Suroviny:
mouka hladká,
droždí čerstvé,
cukr krystal,
mléko,
máslo,
vejce,
sůl,
vejce,
mandle,
rebarbora,
cukr,
skořice mletá,
povidla švestková,
piškoty
Komentáře (10)