Perník na strouhání našich babiček
Tento perník má široké použití a navíc má tu výhodu, že vám v suchu a chladu vydrží opravdu velmi dlouho. Naše babičky využívaly toho, že je tuhý, krájely ho na menší plátky, máčely do rumu a obalovaly v čokoládě a pak v kokosu.
Suroviny pro 3 kusy
3kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 727 kJ / 2 086 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,26 g |
Tuky | 26,87 g |
Vláknina | 40,20 g |
Cholesterol | 533 mg |
Sodík | 305 mg |
Sůl | 0,67 g |
Sacharidy | 368,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Med nebo sirob rozpustíme ve vlahém mléce. Do zadělávací mísy prosejeme mouku s kořením, zaděláme vlahým mlékem s medem nebo sirobem, přidáme rozšlehaná vejce a nakonec amonium rozmíchané v trošce mléka.
Krok 2: Vypracujeme těsto a necháme je v chladu několik dní odpočívat.
Krok 3: Pak z těsta uděláme malé šišky (průměr 2,5 až 4 cm), naskládáme je na pomazaný plech, na povrchu je potíráme oslazenou vodou a pečeme do červena.
Zveřejněno 9. 12. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Perník na strouhání našich babiček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8AML
Moje poznámka
Perník na strouhání našich babiček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8AML
Nejnovější recepty
Křehký štrúdl
Přidáno před 3 hodinami
Cuketové vafle se smaženým květem
Přidáno před 6 hodinami
Brokolicové mini kuličky jako pohoštění
Přidáno před 6 hodinami
Těstoviny s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 7 hodinami
Mozzarella grilovaná ve vinném listu
Přidáno před 7 hodinami
Špízy se sýrem v šunce a zeleninou
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rajčatové chutney
BlaV. před 5 hodinami
Švestkový kompot
Backurka před 5 hodinami
Rychlý hrnkový ovocný koláč s drobenkou
Mondulka1981 před 7 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
DavidVolvo před 8 hodinami
Omáčka na špagety s cuketou
Majkaa před 9 hodinami
Salát Coleslaw
Kristina1 před 10 hodinami
Zeleninová polévka s cizrnou
Pepajz před 10 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
Pepajz před 10 hodinami
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
kohpet před 10 hodinami
Jahodové řezy s vanilkovým pudinkem a želatinou
Jitka29 před 10 hodinami
Tématické fráze:
domácí perník na strouhání,
perník na strouhání-recept,
zahuštování perníkem,
jablečný koláč,
co s tvrdým perníkem,
recepty ze strouhaného perníku,
zitna mouka pernik odpocivat 14 dni,
pernik na struhani,
perniknastrouhani,
pernik jak pecu ja,
strouhaný perník na knedlíky,
náplň ze strouhaného perníku,
strouhaný perník v těstě,
pernik na strohání,
pernik nastrouhani,
sypani na ovocne knedliky,
recept na tvrdy pernik na strouhani,
recept ze strouhaného perníku,
kde koupit perník,
peník na strouhání
Suroviny:
med,
mléko,
mouka žitná,
koření do perníku,
vejce,
amonium,
tuk
Komentáře (20)
Povedl se, viz foto, a je skvelej, jím ho i jen tak samotný, pripomina mi ten pernik z pohadek ze starych časů
...a já zase nesehnal perníkové koření (tak jsem si ho musel namíchat...)
Dnes upečíííno a s tím domácím kořením jsem to utrefil
Nevím, zda jsem soudruh udělal chybu či čo, ale při přípravě těsta jsem utopil mlynáře
Už odpočívá...
Jitkas (neregistrovaný/á):Já peču s hladký chlebový žitný.Mě se to osvětčilo.Zkuste to a dejte vědět.