Vepřová panenka s liškovou omáčkou
Vepřová panenka je maso libové a velmi křehké, proto mu sluší rychlá příprava, aby udrželo šťavnatost. Lišky, které jsou díky své vůni a lehce kořeněné chuti považovány za delikatesu, mají tužší konzistenci, takže vyžadují delší tepelnou úpravu. Proto připravujeme každou surovinu zvlášť.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 742 kJ / 894 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,31 g |
Tuky | 94,06 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 270 mg |
Sodík | 75 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 6,66 g |
Postup přípravy
Na oleji opečeme zprudka asi 6 minut a během opékání obracíme. Krok 2: Pak panenku přendáme do jiné nádoby a vložíme do trouby na 20 minut při 160 stupních. Můžeme ji dát i do remosky, ale přikryjeme alobalem a před dokončením na chvíli odkryjeme. Krok 3: Do výpeku dáme nakrájenou šalotku a po chvilce restování přidáme lišky. Osolíme, opepříme a krátce orestujeme. Zalijeme vínem, po chvilce přilijeme smetanu a šťávu z panenky, která zůstala v nádobě při jejím pečení. Zakápneme trošku citronem a zredukujeme. Nakonec vložíme máslo, odstavíme a promícháme. Krok 4: Podáváme se šťouchaným bramborem s cibulkou.
Zveřejněno 28. 12. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová panenka s liškovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9vGD
Moje poznámka
Vepřová panenka s liškovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9vGD
Nejnovější recepty
Grilování s uzenou paprikou
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové nudličky s okurkou
Přidáno před 3 hodinami
Broskvový koláč se zakysanou smetanou
Přidáno před 3 hodinami
Nanuky broskvové
Přidáno před 3 hodinami
Langoše jako ze stánku
Přidáno před 3 hodinami
Broskvová marmeláda II
Přidáno před 3 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovocný táč s drobenkou
Libaka před 1 hodinou
Cuketové karbanátky
pesmax před 1 hodinou
Stryky z Orlové
sonka.306 před 1 hodinou
Kynuté ovocné knedlíky
Veronika1990 před 2 hodinami
Borůvkové knedlíky
zackovam před 2 hodinami
"Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků
Jakubaru před 2 hodinami
Vepřová játra ve smetanové omáčce s lesními houbami
Sahula před 2 hodinami
Švestkovo-borůvková buchtička
zackovam před 3 hodinami
Škvarkové placky ze staré kuchařky
Jaromila před 3 hodinami
Suroviny:
panenka vepřová,
sůl,
pepř mletý,
slanina,
olej,
cibule šalotka,
houby lišky,
víno bílé,
sůl,
pepř mletý,
smetana 33%,
šťáva citronová,
máslo
Komentáře (11)