Plněné kornoutky z toastového chleba
Plněné kornoutky z toastového chleba jsou jednoduchou, avšak nápaditou chuťovkou. Můžete použít různé druhy sýrů, zeleniny, uzenin nebo dokonce pesto. Jsou skvělou volbou pro různé příležitosti, jako jsou večírky nebo jednoduché občerstvení pro rodinné setkání.
Suroviny pro 1 dávka
40 kornoutků
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 154 kJ / 1 232 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 55,96 g |
| Tuky | 102,68 g |
| Vláknina | 10,65 g |
| Cholesterol | 971 mg |
| Sodík | 1,60 g |
| Sůl | 3,83 g |
| Sacharidy | 15,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky toastového chleba postupně rozválíme, překrojíme napůl a vytvoříme tvary kornoutků nebo lodiček.
Zajistíme párátkem proti rozvinutí a upečeme cca 10 minut na 160 °C. Vychladlé plníme různými náplněmi například vajíčkovou nebo zeleninovou. Může být i jiná dle chuti. Krok 2: Na vajíčkovou pomazánku rozmačkáme vařená vejce vidličkou do misky, přidáme dle chuti majonézu, máslo a hořčici, jemně nakrájené nebo nastrouhané okurky a cibulku. Osolíme a opepříme dle chuti, promícháme a dáme vychladit. Krok 3: Na zeleninovou pomazánku všechnu zeleninu i sýr nastrouháme na jemném struhadle do misky.
Přidáme majonézu, dle chuti maličko přisolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou. Krok 4: Kornoutky nebo lodičky naplníme pomazánkami a ozdobíme. Kornoutky jsou křehké, křupavé, ale časem (po 4 h) zvláční, proto je děláme předem dle toho, v jaké konzistenci je chceme mít.
Zajistíme párátkem proti rozvinutí a upečeme cca 10 minut na 160 °C. Vychladlé plníme různými náplněmi například vajíčkovou nebo zeleninovou. Může být i jiná dle chuti. Krok 2: Na vajíčkovou pomazánku rozmačkáme vařená vejce vidličkou do misky, přidáme dle chuti majonézu, máslo a hořčici, jemně nakrájené nebo nastrouhané okurky a cibulku. Osolíme a opepříme dle chuti, promícháme a dáme vychladit. Krok 3: Na zeleninovou pomazánku všechnu zeleninu i sýr nastrouháme na jemném struhadle do misky.
Přidáme majonézu, dle chuti maličko přisolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou. Krok 4: Kornoutky nebo lodičky naplníme pomazánkami a ozdobíme. Kornoutky jsou křehké, křupavé, ale časem (po 4 h) zvláční, proto je děláme předem dle toho, v jaké konzistenci je chceme mít.
Zveřejněno 23. 2. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plněné kornoutky z toastového chleba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lY2r7
Moje poznámka
Plněné kornoutky z toastového chleba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lY2r7
Nejnovější recepty
Dýňové karbanátky
Přidáno před 14 hodinami
Bramborové těsto na knedlíky univerzální
Přidáno před 16 hodinami
Jablkovo-pudinkový koláč
Přidáno před 17 hodinami
Kakaová roláda s tvarohovým krémem a banánem
Přidáno před 20 hodinami
Slaný snídaňový koláč z tortilly
Přidáno před 23 hodinami
Jemná rybičková pomazánka
Přidáno 1. 11. 2025 22:25:37
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna na citrusech
Jan Nemec před 8 hodinami
Kuře na celeru
JanaPav před 9 hodinami
Celerovo-jablečná polévka
JanaPav před 9 hodinami
Jednoduchá jablečná buchta
MarcelaH. před 11 hodinami
Budapešťská pomazánka
Rennnie. před 11 hodinami
Dančí guláš s knedlíkem
GabiStef před 11 hodinami
Grilování zeleniny
babkalenka před 12 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
Kajkajak před 12 hodinami
Rajčatový salát s majonézou
Kajkajak před 12 hodinami
Pórková polévka
Kajkajak před 12 hodinami
Suroviny:
chléb toustový tmavý,
vejce,
okurky sterilované,
máslo,
majonéza,
hořčice,
cibulka jarní,
sůl,
pepř mletý,
šunka,
okurka čerstvá,
paprika,
petrželka,
celer,
mrkev,
sýr gouda,
majonéza,
nať cibulková,
sůl,
pepř mletý,
šťáva citronová,
salát,
sýr,
paprika,
vejce
Komentáře (7)