Vepřový závitek s omáčkou
Šťavnaté závitky z vepřového masa ochucené hořčicí a plněné slaninou, sýrem a mrkví podáváme s jemnou smetanovou omáčkou z kořenové zeleniny. Jako přílohu můžeme použít například rýži.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 817 kJ / 673 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,49 g |
Tuky | 58,43 g |
Vláknina | 6,75 g |
Cholesterol | 170 mg |
Sodík | 331 mg |
Sůl | 0,85 g |
Sacharidy | 27,16 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřovou krkovičku naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, poklademe anglickou slaninou, přidáme plátky sýra a uvařenou mrkev.
Krok 2: Pevně zabalíme a zprudka opečeme v rozpáleném oleji. Obracíme, aby maso dostalo pěknou zlatavou barvu. Ještě ho můžeme posypat kari kořením a bylinkami, potom zakapeme worcesterskou omáčkou.
Krok 3: Maso vyjmeme. Do výpeku přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, oloupanou a nakrájenou cibuli, trošku cukru. Zkaramelizujeme, orestujeme a přidáme sladkou mletou papriku. Poté vrátíme maso.
Krok 4: Podlijeme a dusíme maso doměkka. Pak měkké maso vyjmeme z kastrolu a zeleninu rozmixujeme tyčovým mixérem.
Krok 5: Přidáme lžičku plnotučné hořčice a zalijeme smetanou, ve které rozmícháme hladkou mouku. Promícháme a vaříme asi 25 minut. Nakonec přecedíme, aby omáčka byla hladká, a vložíme do ní lžičku másla.
Zveřejněno 19. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřový závitek s omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YEyo2
Moje poznámka
Vepřový závitek s omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YEyo2
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 8 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 14 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 15 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 18 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 19 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 5 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 5 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 5 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 5 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 5 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 6 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 6 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 6 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 7 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 7 hodinami
Suroviny:
krkovice vepřová,
sůl,
pepř mletý,
hořčice,
slanina anglická,
sýr gouda,
mrkev,
olej,
zelenina kořenová,
cibule,
paprika sušená sladká,
koření kari,
bylinky,
cukr,
mouka hladká,
hořčice plnotučná,
smetana ke šlehání,
máslo
Komentáře (3)