Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uzená polévka s krupicí a jarními bylinkami

Ne nadarmo se říká že polévka je grunt. Krásně zasytí a příjemně zahřeje. Pokud vám zbyl uzený vývar, můžete z něj uvařit silnou polévku s krupicí, dochucenou štiplavým medvědím česnekem.

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 305 kJ /
551 kcal
Bílkoviny61,50 g
Tuky19,68 g
Vláknina1,13 g
Cholesterol 163 mg
Sodík 2,17 g
Sůl5,00 g
Sacharidy31,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vývar přivedeme k varu a za stálého míchání přisypeme krupici. Vaříme cca 10 minut, občas prošleháme, aby se neutvořily žmolky. Krok 2: Maso nakrájíme na malé kousky a přidáme do polévky. Krok 3: Bylinky omyjeme a nakrájíme (nebo nastříháme) najemno. Krok 4: Hotovou polévku dochutíme pepřem, případně solí, ale to většinou není potřeba, uzený vývar je slaný dost a vmícháme připravené bylinky. Už nevaříme.

TIP: Inspirace na další pokrmy z uzeného masa

Zveřejněno 1. 4. 2018

Poznámka autorky maris

Uzený vývar není zrovna zdravý, ale jednou za čas a se spoustou bylinek nám určitě neuškodí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzená polévka s krupicí a jarními bylinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/knwJ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzená polévka s krupicí a jarními bylinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/knwJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Marie Svarcova: Maruško děkuji, uzenou polévku mám ráda, vím, že je hodně nezdravá:-8, nedělám ji často - takže jednou za čas....;-):-)

:-)<3:yes::yes: určitě by mi polévka chutnala - ono většinou to méně zdravé je moc dobré ;-) pěkný recept i foto:-K

Podle barvy na obrázku jsem původně myslel, že je to ta naše nejoblíbenější uzená polévka:-)
A v čem je ta naše jiná?
Podává se s popencem (lidově uponka) a na stole si hodovníci polévku podle chuti zjemní (nebo nezjemní) mlékem:yes:

Tématické fráze:
uzená polévka s mladou jarní cibulkou, recepty s bylinkama, uzená polévka s krupicí

Suroviny:
maso uzené, vývar uzený, krupice, česnek mědvědí, petrželka hladkolistá, pažitka, pepř mletý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu