Bramborový bochníček
Lákavý bochníček má kávově nahořklou tmavou kůrku, světlou střídu, žlutavou použitými bramborami. Je velice voňavý, a díky bramborům vydrží měkký i další dny, až do snědení. A ta chuť! Chléb chutná namazaný, stejně jako přikusovaný třeba ke guláši.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 456 kJ / 2 021 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 65,15 g |
| Tuky | 11,59 g |
| Vláknina | 23,87 g |
| Cholesterol | 15 mg |
| Sodík | 60 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 402,11 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny na kvásek omládek v menší misce dobře promícháme, pak beze zbytku vyškrábneme do formy pekárny a v zavřené necháme hodinu kynout.
Krok 2: K hotovému omládku přidáme do formy pekárny zbytek surovin (nejprve tekuté, pak sypké) a programem bez předehřevu necháme pekárnou jen uhníst hladké těsto.
Krok 3: Pak pekárnu vypneme, necháme těsto v ní zavřené. V zavřené pekárně bude těsto přibližně hodinu kynout.
Krok 4: Hotové těsto na stole propracujeme, vytvarujeme do bochníku a spojem nahoru uložíme kynout do moukou vysypané ošatky.
Krok 5: Po vykynutí (40-50 minut) bochník s oporou ruky opatrně vykulíme na plech s pečícím papírem, postříkáme ho vodou z rozprašovače, můžeme i naříznout a upečeme ve vyhřáté troubě (220 °C / 45-50 minut).
Zveřejněno 25. 4. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborový bochníček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BB6On
Moje poznámka
Bramborový bochníček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BB6On
Nejnovější recepty
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 12 hodinami
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 13 hodinami
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 13 hodinami
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 13 hodinami
Škubánky plněné houbovou směsí
Přidáno před 14 hodinami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Szegedinský guláš
MonkaF před 6 hodinami
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 6 hodinami
Vepřové na houbách
Radka61 před 7 hodinami
Dýňové muffiny
Slivci před 8 hodinami
Oříšková bábovka od Marty
4Kala před 10 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 10 hodinami
Dušená mrkev
Tajemnost před 11 hodinami
Poctivá květáková polévka
oligarda před 11 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
TommyKoci před 11 hodinami
Suroviny:
voda,
sladěnka,
droždí čerstvé,
mouka chlebová pšeničná,
kefír,
voda,
mouka žitná chlebová,
mouka chlebová pšeničná,
brambory,
kmín drcený,
sůl
Komentáře (6)