Rajská omáčka z rajských
Rajská omáčka, to je poklad české kuchyně. Důležité je mít na vaření kvalitní suroviny a kvalitní maso. Pokud si chcete opravdu pochutnat, nelze nic uspěchat, ani nahradit. Nejlépe si ji vychutnáte s houskovým knedlíkem.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 688 kJ / 882 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 120,27 g |
Tuky | 16,42 g |
Vláknina | 17,23 g |
Cholesterol | 261 mg |
Sodík | 293 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 56,96 g |
Postup přípravy
Nejdřív si na másle zpěníme cibulku, pak přidáme mouku a za stálého míchání připravíme tmavší jíšku. Naředíme vývarem, přidáme spařená, oloupaná a rozkrájená rajčata. (Já osobně přidávám ještě trochu protlaku z tuby.) Krok 3: Podusíme asi půl hodiny, až jsou rajčata dostatečně rozvařená. Uvařenou omáčku propasírujeme, dochutíme solí, cukrem a na konec přidáme špetku skořice. Krok 4: Uvařené hovězí maso nakrájíme přes vlákna na plátky a podáváme s houskovým knedlíkem, přelité omáčkou.
Zveřejněno 17. 5. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rajská omáčka z rajských
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ2Gj
Moje poznámka
Rajská omáčka z rajských
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ2Gj
Nejnovější recepty
Maminčina bažantí stehna
Přidáno před 2 hodinami
Květákové kari s fazolkami edamame
Přidáno před 3 hodinami
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 9 hodinami
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 11 hodinami
Těstoviny s treskou a pepřem
Přidáno před 19 hodinami
Vepřová plec se špenátem
Přidáno 19. 10. 2025 15:32:36
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrníčková bábovka od babičky
Lukrejka před 25 minutami
Závin tažený jablečný
Majkaa před 1 hodinou
Hlíva ústřičná jako "minutka"
KrisZaezemi před 2 hodinami
Domácí kmínový chleba
KristulaT před 2 hodinami
Babiččiny blbouny
KristulaT před 2 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Renata1101 před 2 hodinami
Španělské ptáčky
Jan@Novy před 3 hodinami
Domácí šunka z králičího masa
Romanesku před 3 hodinami
Kuře na paprice
Kajkajak před 3 hodinami
Tažený štrúdl
Majkaa před 4 hodinami
Suroviny:
maso hovězí,
cibule,
bobkový list,
pepř,
koření nové koření,
tymián,
sůl,
voda,
rajče,
protlak rajčatový,
máslo,
cibule,
mouka hladká,
cukr,
skořice mletá
Komentáře (10)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0