Chřestový quiche
Quiche je slaný koláč pocházející z Francie. Základem je křehké máslové těsto, na kterém je nalita náplň. V tomto receptu naplníme koláč chřestovou směsí s ricottou, sýrem a vajíčky. Na koláči si tak pochutnají i vegetariáni.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 461 kJ / 2 739 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 111,33 g |
Tuky | 183,23 g |
Vláknina | 30,10 g |
Cholesterol | 1,55 g |
Sodík | 2,78 g |
Sůl | 6,82 g |
Sacharidy | 148,19 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mouku smícháme se solí, uděláme důlek a do něj vlijeme dvě lžíce studené vody. Přidáme studené ztuhlé máslo nakrájené na malé kostičky a rukama rychle vypracujeme hladké nedrobivé těsto. Hotové těsto zabalíme do fólie a dáme asi na 10 minut chladit.
Krok 2: Z chřestu opatrně odlomíme oschlé konce a je-li třeba, spodní třetinu chřestu oloupeme. Máme-li čerstvý mladý chřest, ani loupat nemusíme.
Krok 3: V hrnci přivedeme k varu vodu, vložíme chřest a necháme ho 1 minutu spařit. Pak ho ihned scedíme a necháme vychladnout.
Krok 4: V míse prošleháme vejce s ricottou, mlékem, solí a pepřem. Ze spařeného chřestu odřízneme celé hlavičky a zbytek nakrájíme na asi centimetrová kolečka.
Krok 5: Goudu nastrouháme a spolu s nakrájeným chřestem vmícháme do ricottové směsi. Mezitím zapneme troubu na 180 °C.
Krok 6: Vychlazené těsto rozválíme a vyložíme jím koláčovou formu, dno hustě propícháme vidličkou. Formu vložíme do předehřáté formy a necháme asi 20 minut péct.
Krok 7: Pak formu vytáhneme z trouby, na předpečené těsto nalijeme připravenou náplň a formu vrátíme do trouby. Dopékáme ještě asi 30-35 minut.
Zveřejněno 19. 5. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chřestový quiche
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lrkl
Moje poznámka
Chřestový quiche
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lrkl
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 3 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 15 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 16 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno 16. 6. 2025 08:27
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Křehký koláč s nektarinkami
MajdaTrajda před 19 minutami
Žampionový krém
blanka12 před 30 minutami
Meruňkový koláč
jalamo před 2 hodinami
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 2 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Amona před 3 hodinami
Rýžový nákyp s broskvemi
Yennefer1 před 4 hodinami
Jahodové muffins
kahus308 před 4 hodinami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 7 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 7 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 13 hodinami
Suroviny:
mouka špaldová celozrnná,
sůl,
máslo,
voda,
vejce,
sýr ricotta,
mléko,
sýr gouda,
sůl,
pepř mletý,
chřest zelený
Komentáře (2)