Eintopf - oběd z jednoho hrnce
Eintopf, česky „oběd z jednoho hrnce“, je tradiční jednoduché německé jídlo. Eintopf je ceněn pro svou rozmanitost – může zahrnovat různé druhy masa, brambory, zelí a další sezónní suroviny, což umožňuje přizpůsobit recept podle dostupnosti ingrediencí a chuti.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 604 kJ / 1 579 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 244,92 g |
Tuky | 32,84 g |
Vláknina | 22,19 g |
Cholesterol | 560 mg |
Sodík | 8,05 g |
Sůl | 19,39 g |
Sacharidy | 66,49 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dáme vařit vodu se solí, česnekem a kořením. Vložíme všechno maso (mám ho v balíčcích připravené v mrazáku pro tento účel) a uvaříme vývar, jak jsme zvyklí.
Krok 2: Když se polévka vaří, musíme hlídat, aby nám pěna nevzkypěla na sporák. Přidáme všechnu pokrájenou zeleninu, jen brambory a cibuli necháme vcelku. Vše vaříme společně asi 60 minut.
Krok 3: Potom velkou lžící vyndáme brambory a maso a rozdělíme je na tři talíře. Jako oblohu přidáme vařenou zeleninu z vývaru, čalamádu nebo sterilované okurky.
Krok 4: V polévce zůstane tolik zeleniny, že se do ní již nudle nevejdou. Máme tak najednou uvařenou polévku i hlavní jídlo.
Zveřejněno 1. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Eintopf - oběd z jednoho hrnce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9rgkP
Moje poznámka
Eintopf - oběd z jednoho hrnce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9rgkP
Nejnovější recepty
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 21 hodinami
Domácí zelí s mrkví
Přidáno před 23 hodinami
Dýňový chlebíček
Přidáno 15. 10. 2025 09:00:02
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno 14. 10. 2025 20:26:58
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno 14. 10. 2025 14:33:04
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasické české rohlíky
novakovajanna před 50 minutami
Dušená mrkev
Fitulka před 1 hodinou
Hořčičná marináda s kari
cahoun před 1 hodinou
Vepřové maso na mrkvi
Fitulka před 1 hodinou
Bramborová polévka s klobásou a smetanou
Fitulka před 1 hodinou
Zapékaná brokolice
VerkaDvorakova před 2 hodinami
Krkovice pečená na bramborech
VerkaDvorakova před 2 hodinami
Vepřová kýta na zelenině
VerkaDvorakova před 2 hodinami
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
martianekk před 3 hodinami
Cuketový perník
martianekk před 3 hodinami
Suroviny:
maso vepřové,
maso kuřecí,
maso uzené,
zelí hlávkové,
mrkev,
petržel,
celer,
paprika,
brambory,
cibule,
sůl,
česnek granulovaný,
pepř mletý,
voda
Komentáře (4)