Eintopf - oběd z jednoho hrnce
Eintopf, česky „oběd z jednoho hrnce“, je tradiční jednoduché německé jídlo. Eintopf je ceněn pro svou rozmanitost – může zahrnovat různé druhy masa, brambory, zelí a další sezónní suroviny, což umožňuje přizpůsobit recept podle dostupnosti ingrediencí a chuti.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 604 kJ / 1 579 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 244,92 g |
Tuky | 32,84 g |
Vláknina | 22,19 g |
Cholesterol | 560 mg |
Sodík | 8,05 g |
Sůl | 19,39 g |
Sacharidy | 66,49 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dáme vařit vodu se solí, česnekem a kořením. Vložíme všechno maso (mám ho v balíčcích připravené v mrazáku pro tento účel) a uvaříme vývar, jak jsme zvyklí.
Krok 2: Když se polévka vaří, musíme hlídat, aby nám pěna nevzkypěla na sporák. Přidáme všechnu pokrájenou zeleninu, jen brambory a cibuli necháme vcelku. Vše vaříme společně asi 60 minut.
Krok 3: Potom velkou lžící vyndáme brambory a maso a rozdělíme je na tři talíře. Jako oblohu přidáme vařenou zeleninu z vývaru, čalamádu nebo sterilované okurky.
Krok 4: V polévce zůstane tolik zeleniny, že se do ní již nudle nevejdou. Máme tak najednou uvařenou polévku i hlavní jídlo.
Zveřejněno 1. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Eintopf - oběd z jednoho hrnce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9rgkP
Moje poznámka
Eintopf - oběd z jednoho hrnce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9rgkP
Nejnovější recepty
Losos s liškami ve smetanové omáčce
Přidáno před 7 hodinami
Polévka z čerstvého zelí s houbami a bramborem
Přidáno před 9 hodinami
Tvarohové nanuky
Přidáno před 15 hodinami
Uherská pěna podle ČSN
Přidáno před 16 hodinami
Karbanátky s cuketou jako obláčky
Přidáno 31. 7. 2025 13:11:14
Broskvovo-mandlový koláč
Přidáno 31. 7. 2025 13:01:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kynuté povidlové koláče s drobenkou
Eva80 před 2 hodinami
Rychlá meruňková buchta
Denade před 3 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
Kocinka před 4 hodinami
Pečená švestková povidla
Sbotka před 5 hodinami
Jahodová zmrzlina
Sefiragold před 6 hodinami
Cuketový perník
Dodo86 před 6 hodinami
Cuketová buchta s tvarohem
jitulinek.s1 před 7 hodinami
Buchta s chutí koláče
knihomolka před 8 hodinami
Cuketový perník
sarkasj@seznam.cz před 8 hodinami
Suroviny:
maso vepřové,
maso kuřecí,
maso uzené,
zelí hlávkové,
mrkev,
petržel,
celer,
paprika,
brambory,
cibule,
sůl,
česnek granulovaný,
pepř mletý,
voda
Komentáře (4)