Patizonová polévka s bramborou a žampiony
Pokud ještě váháte při nákupu patizonu, nabízíme Vám výbornou možnost, jak tuto zeleninu připravit. Skvělá polévka s plátky osmažených žampionů vás přesvědčí, že i zelenina připomínající létající talíř má v našich kuchyních svoje místo.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 108 kJ / 743 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,24 g |
| Tuky | 24,35 g |
| Vláknina | 24,18 g |
| Cholesterol | 39 mg |
| Sodík | 50 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 96,79 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oloupeme cibuli, nasekáme najemno a česnek prolisujeme. Do rozehřátého hrnce dáme máslo a orestujeme cibuli.
Krok 2: Bramboru oloupeme, patizon se loupat ani zbavovat semen nemusí. Obojí nakrájíme na kostičky.
Krok 3: Jakmile cibule zesklovatí přidáme k ní nakrájenou bramboru i patizon. Krátce restujeme, přidáme česnek a jakmile se rozvoní zalijeme vše vývarem nebo vodou. Zde je použit zredukovaný kuřecí vývar.
Krok 4: Přivedeme k varu, osolíme a na sníženém stupni tepla vaříme do změknutí zeleniny. Zatím na pánvi orestujeme nakrájené žampiony na másle nebo arašídovém oleji.
Krok 5: Čerstvé bylinky opláchneme, odstředíme a nasekáme. Část vařené zeleniny dáme stranou a polévku rozmixujeme, aby se zahustila. Přidáme polovinu bylinek a vrátíme kostičky zeleniny.
Krok 6: Přidáme 2-3 strouhnutí muškátového oříšku, v talířích posypeme zbylými bylinkami a podáváme se smaženými žampiony.
Zveřejněno 21. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Patizonová polévka s bramborou a žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XDMPk
Moje poznámka
Patizonová polévka s bramborou a žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XDMPk
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 3 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 7 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 22 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šunkofleky
Kajkajak před 36 sekundami
"Tatarák" z tvarůžků a camembertu
Petik05 před 3 minutami
Šlehačkové cukroví
Irenaha před 50 minutami
Brokolicové placičky se sýrem
lenka64892 před 1 hodinou
Kuřecí nudličky s ananasem
olapolap před 1 hodinou
Masové kuličky v rajské omáčce
mafinka888 před 1 hodinou
Vinná klobása trochu jinak
Peetrys před 2 hodinami
Vinná klobása se žampiony, sýrem a šunkou
Sahula před 2 hodinami
Vinná klobása pečená na zelí s karamelizovanou cibulkou
Sahula před 3 hodinami
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
JanSmola před 4 hodinami
Suroviny:
patizon,
cibule,
česnek,
brambory,
sůl,
ghee,
vývar masový,
žampióny,
máslo,
ořech muškátový,
majoránka,
petrželka,
libeček
Komentáře (3)