Lilek v jogurtu
Dejte ve svém jídelníčku šanci lilku. Jeho současné odrůdy již nebývají hořké, snesou jen krátkou tepelnou úpravu, ale hlavně - pokrmy z něj se výborně hodí v parných dnech. Jako třeba tento salát s jogurtem, to bude skvělá volba!
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 941 kJ / 225 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,05 g |
Tuky | 22,07 g |
Vláknina | 2,45 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 5,25 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 5. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lilek v jogurtu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k5XX
Moje poznámka
Lilek v jogurtu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k5XX
Nejnovější recepty
Kuřecí orzo
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí nudličky se zeleninou a houbami
Přidáno 3. 9. 2025 21:18:50
Vepřové nudličky s lesními houbami
Přidáno 3. 9. 2025 21:14:53
Flíčky s lesními houbami
Přidáno 3. 9. 2025 21:10:59
Kuskus se sušenými rajčaty
Přidáno 3. 9. 2025 14:12:01
Cuketový sachr
Přidáno 3. 9. 2025 12:00:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Segedínský guláš
Kajkajak před 3 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
Mistrova před 5 hodinami
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
LucieZKoprivnice před 8 hodinami
Povidla pečená v troubě
Zuza1985 před 10 hodinami
Kedlubnová nebo květáková mléčná polévka
Kajkajak před 10 hodinami
Krůtí roštěná
Diviska87 před 10 hodinami
Rajčatový protlak
douver před 11 hodinami
Gnocchi Pomodori
Jan Nemec před 13 hodinami
Tématické fráze:
lilek na grilu,
lilek recepty,
recepty z lilku,
úprava lilku,
lilek úprava,
uprava patizonu,
oblubené recepty,
lilek s jogurtem,
lilek recept,
recepty z patizonu,
grilovaný patizon,
recepty lilek,
recepty na úpravu lilku,
priprava patizonu,
lilek priprava,
hrianka,
lilky v jogurtu,
lilek na gril,
recept lilek,
grilovaný lilek řecký recept
Suroviny:
baklažán,
sůl,
olej,
česnek,
pepř mletý,
jogurt smetanový
Komentáře (25)
Na opečený plátek veky jsem dala plátek lilku a potřela zbylým jogurtem z misky.
Najprv som to robila iba bez jogurtu a nakrájala do toho sušené paradajky a petržlenovú vňať. Teraz to robím obyčajne s jogurtom. Mám známych, čo majú korene na Balkáne a oni z baklažánu varia úžasné veci...