Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Vepřový flamendr je jednoduché, rychlé a nenáročné jídlo, které bude chutnat nejen pamětníkům. Díky rychlé přípravě se hodí jak na oběd, tak ale i na večeři. Vhodná je bramborová příloha, kterou každý zvolí podle své chuti. U mnohých to budou malé bramboráčky.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 290 kJ / 1 025 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 101,85 g |
Tuky | 45,24 g |
Vláknina | 12,60 g |
Cholesterol | 207 mg |
Sodík | 1,25 g |
Sůl | 3,40 g |
Sacharidy | 48,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřovou kýtu nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a obalíme ve škrobu.
Cibuli nakrájíme na měsíčky a lehce osolíme. Krok 2: Do velké rozpálené pánve dáme 1 lžíci tuku, maso prudce orestujeme dozlatova a odsuneme stranou ke kraji. Krok 3: Snížíme stupeň tepla, do pánve přidáme ještě tuk a orestujeme uprostřed pánve dozlatova i cibuli. Krok 4: Přidáme worcester, kečup, promícháme a přidáme papriku i feferonku a žampiony. Dle chuti dosolíme nebo opepříme. Krok 5: Podáváme s opečenými klínky brambor, kroketami nebo s bramboráčky.
Cibuli nakrájíme na měsíčky a lehce osolíme. Krok 2: Do velké rozpálené pánve dáme 1 lžíci tuku, maso prudce orestujeme dozlatova a odsuneme stranou ke kraji. Krok 3: Snížíme stupeň tepla, do pánve přidáme ještě tuk a orestujeme uprostřed pánve dozlatova i cibuli. Krok 4: Přidáme worcester, kečup, promícháme a přidáme papriku i feferonku a žampiony. Dle chuti dosolíme nebo opepříme. Krok 5: Podáváme s opečenými klínky brambor, kroketami nebo s bramboráčky.
Zveřejněno 20. 12. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lY26j
Moje poznámka
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lY26j
Nejnovější recepty
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno před 5 hodinami
Maminčina bažantí stehna
Přidáno před 11 hodinami
Květákové kari s fazolkami edamame
Přidáno před 12 hodinami
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 18 hodinami
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 20 hodinami
Těstoviny s treskou a pepřem
Přidáno 19. 10. 2025 21:05:20
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec na hořčici
Wenamo před 2 hodinami
Vepřové karé na cibuli
misula29 před 5 hodinami
Palačinky - klasické
Lukrejka před 6 hodinami
Vepřovo-špenátová roláda na česneku
PavlaJ před 6 hodinami
Hrníčková bábovka od babičky
Lukrejka před 9 hodinami
Závin tažený jablečný
Majkaa před 10 hodinami
Hlíva ústřičná jako "minutka"
KrisZaezemi před 11 hodinami
Domácí kmínový chleba
KristulaT před 11 hodinami
Babiččiny blbouny
KristulaT před 11 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Renata1101 před 11 hodinami
Suroviny:
kýta vepřová,
sůl,
pepř mletý,
škrob bramborový,
sádlo,
cibule,
kečup sladký,
omáčka worcesterová,
feferonka,
kapie sterilovaná,
žampióny
Komentáře (4)