Bramborová focaccia
Bramborová focaccia, jemně ochucená bylinkami a olivovým olejem, s lehce křupavou kůrkou na povrchu, je skvělá volba k různým pokrmům nebo jen tak samotná. Tento recept vám ukáže, jak snadno si tento oblíbený italský chléb s vůní Středomoří připravit doma.
Postup přípravy
Krok 1: V míse promícháme mouku, droždí, vodu a sůl. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout cca jednu hodinu.
Krok 2: Brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a povaříme 3 minuty. Slijeme je a necháme zchladnout.
Krok 3: Plech (použila jsem kulatý, o průměru 32 cm) vyložíme pečicím papírem. Vyklopíme na něj těsto a vlhkýma rukama roztáhneme do krajů.
Prsty uděláme důlky, rozložíme předvařené plátky brambor a posypeme hrubozrnnou solí a rozmarýnem. Necháme kynout další hodinu. Krok 4: Troubu předehřejeme na 220 °C, focacciu pokapeme 3 lžícemi olivového oleje a pečeme dozlatova, přibližně 30 minut. Krok 5: Vyndáme z trouby, pokapeme zbylým olejem, přendáme na mřížku a necháme zchladnout.
Prsty uděláme důlky, rozložíme předvařené plátky brambor a posypeme hrubozrnnou solí a rozmarýnem. Necháme kynout další hodinu. Krok 4: Troubu předehřejeme na 220 °C, focacciu pokapeme 3 lžícemi olivového oleje a pečeme dozlatova, přibližně 30 minut. Krok 5: Vyndáme z trouby, pokapeme zbylým olejem, přendáme na mřížku a necháme zchladnout.
Zveřejněno 29. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborová focaccia
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYR2y
Moje poznámka
Bramborová focaccia
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYR2y
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 3 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 6 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 7 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 9 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 9 hodinami
Rychlá polévka s mrkví, hráškem a strouháním
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 23 minutami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 41 minutami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 46 minutami
Banánky ze strojku
Vilik před 59 minutami
Svíčková na smetaně
Sirael před 1 hodinou
Konfitovaná hovězí líčka
JanSmola před 1 hodinou
Linecké smajlíky
Evculina84 před 1 hodinou
Liduščin vaječný koňak
Evculina84 před 2 hodinami
Kuře na paprice se smetanou
_martakrizk8_ před 3 hodinami
Pravý vepřový guláš
michaelatomastikova999 před 3 hodinami
Suroviny:
mouka chlebová pšeničná,
droždí,
voda,
sůl,
olej olivový,
rozmarýn čerstvý,
brambory,
sůl hrubozrnná
Komentáře (9)