Husa pomalu pečená, předem naložená v rozmarýnovo-solném láku
Pomalu pečená husa, předem naložená v láku, je lahůdka plná výrazné chuti a vůně. Díky marinování v rozmarýnu maso získá jemnou bylinkovou chuť. Na povrchu je husa křupavá a uvnitř šťavnatá. Ideální pro slavnostní tabuli.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 111 kJ / 27 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,60 g |
| Tuky | 0,60 g |
| Vláknina | 1,40 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 80,03 g |
| Sůl | 200,00 g |
| Sacharidy | 4,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 10. 11. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Husa pomalu pečená, předem naložená v rozmarýnovo-solném láku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j4w5
Moje poznámka
Husa pomalu pečená, předem naložená v rozmarýnovo-solném láku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j4w5
Nejnovější recepty
Roláda Hurikán
Přidáno před 5 hodinami
Salát se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 14 hodinami
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno před 23 hodinami
Speciální bramborový sálát
Přidáno před 23 hodinami
Kulajda se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno 25. 10. 2025 10:33:07
Cookies s bílou a mléčnou čokoládou
Přidáno 25. 10. 2025 09:27:17
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
mjanickam před 2 minutami
Brokolicová polévka
Hanous7 před 4 minutami
Jablkový závin z listového těsta
sarah38 před 22 minutami
Citronovo-mrkvový koláč / bábovka
Janicee před 35 minutami
Vepřová plec po Bakoňsku
jana1974 před 44 minutami
Svíčková na smetaně
Lida.Rose před 1 hodinou
Kořeněná játrová omáčka
brtna před 1 hodinou
Makové řezy s podivným názvem Čuč na drát
hoopoo před 3 hodinami
Pórková polévka s česnekem
ricci před 4 hodinami
Tématické fráze:
pomalu pečená husa v troubě,
pomalu pečená husa,
lak na husu,
husa ve slanem nalevu,
jak naložit husu,
slaný nálev na husu,
kachna naložená ve slaném nálevu,
kachna pred pecenim ve slanem nálevu,
kachna v solném roztoku,
nalozit maso do slaneho nálevu,
kachna naložena v laku,
husa v nálevu,
husa v slaném nálevu,
husa naložená ve slaném nalevu,
kachna naložena do slaného nalevu,
jak pozvolna pect husu,
solný lák na maso,
naložená kachna den předem,
solný nálev na kachnu,
slaném nálevu pečená husa
Suroviny:
husa,
sůl,
kmín celý,
sůl,
rozmarýn čerstvý,
voda
Komentáře (11)
Husu jsem nikdy nedělala,a kuře,nebo kachnu někdy nasolenou a okmínovanou dávám uležet přes noc do lednice.Tak mě napadlo,když se nakládá před uzením maso do solného láku,že by nebylo špatné takto vyzkoušet i husu.A protože máme rádi čerstvý rozmarýn,tak jsem do láku přidala i ten.Husa byla po upečení hezky provoněná,maso mírně slané a krásně měkké.
K naložení husy jsem použila 9 litrový papiňák,husička se tam hezky vešla.Pokud takový velký hrnec v domácnosti není,tak také není problém naložit již předem naporcovanou husu do menšího.Ale doba pečení pak bude o něco kratší.
A pokud by toto opravdu někdo chtěl vyzkoušet,tak doporučuji huse ušmiknout větší kus křídel a těmi maso v pekáči podložit.Mě se maso na prsou trochu při obracení škublo