Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pařížské košíčky

Krásné a lahodné pařížské košíčky jsou ozdobou svátečního stolu a navíc chutnají tak skvěle. Křehkým košíčkům plněným nadýchanou čokoládovou šlehačkou s Ledovými kaštany určitě neodoláte.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 105 min Doba tepelné úpravy: 15 min a chlazení přes noc

120 min (105 min příprava + 15 min tepelná úprava, a chlazení přes noc)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Den předem připravíme náplň. Smetanu, nastrouhané Ledové kaštany a kakao (zvlášť předem rozmíchané v trošce smetany) zahříváme ve vodní lázni, až se čokoláda rozpustí, ale nevaříme. Pak směs necháme vychladnout, zakryjeme fólií a vložíme přes noc do chladničky. Krok 2: Na vál nasypeme mouku, špetku soli, moučkový cukr, mleté mandle a promícháme. Přidáme kousky změklého másla, žloutky a vypracujeme těsto. Poté ho zabalíme do fólie a necháme 60 minut v chladničce ztuhnout. Krok 3: Troubu včas vyhřejeme na 170 °C. Formičky na košíčky tence vyložíme těstem a dobře přitiskneme k okrajům. Středy musí zůstat prázdné. Formičky přendáme na plech a pečeme asi 10-15 minut. Upečené košíčky necháme chvilku zchladnout. Pak je vyklopíme a necháme vychladnout. Krok 4: Do připravené vychlazené čokoládové šlehačky vmícháme ztužovač a vyšleháme. Krok 5: Nakonec košíčky naplníme šlehačkou, ozdobíme proužkem kandované kůry, cukrovými perličkami, čokoládou a podáváme.

TIP: Další oblíbené recepty na košíčky

Zveřejněno 14. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pařížské košíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERZzg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pařížské košíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERZzg

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
smetana, tyčinka ledové kaštany, kakao, ztužovač šlehačky, sůl, mandle, mouka polohrubá, máslo, žloutek, cukr moučkový, kůra pomerančová kandovaná, čokoláda, zdobení cukrářské (pecičky)

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu