Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 572 kJ / 3 005 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 140,46 g |
Tuky | 80,57 g |
Vláknina | 28,65 g |
Cholesterol | 756 mg |
Sodík | 485 mg |
Sůl | 0,96 g |
Sacharidy | 416,30 g |
Postup přípravy
Na jemno nakrájenou cibulku osmahneme dozlatova na olivovém oleji s česnekem nakrájeným na tenoučké plátky. Potom přidáme spařená, oloupaná a na malé kousky nakrájená rajčátka. Vše okořeníme dle chuti a zalejeme hrnkem vývaru (já použil hovězí). Přidáme asi jednu lžíci cukru a smažíme dokud se rajčátka nerozvaří. Polpa by měla být hustší, tak přebytečnou tekutinu vysmažte. Občas přidávám do základu i mletou červenou papriku, ale je to na vás. Není to originál recept, ale na pizzu se skvěle hodí. Krok 3: Pizza:
Vykynuté těsto rozprostřeme na pečící papír potřený olivovým olejem a navrch nasypeme asi 300g strouhaného tvrdého sýra dle vlastní volby. Na sýr naskládáme salámek, který máte rádi. Osobně používám prosciuto crudo nebo originál anglickou slaninu, ale můžete dát to, co je zrovna doma. Navrch naskládáme na drobné kousky nakrájené kuřecí prso a ochucené mleté maso (sůl, koření a pepř). Znovu posypeme trochou strouhaného sýra a navrch dáme ještě rozdrobenou nivu či gorgonzolu (ta se blbě drolí). Potom je na řadě paprika, žampiony, olivy nakrájené na půlky a celé se to zaleje vajíčkem rozmíchaným ve smetaně a okořeněným solí a pepřem. Krok 4: Pizzu pečeme pouze na roštu v rozehřáté troubě při 210°C asi 20 až 25 minut. Krok 5: Vypadá to možná trochu složitě, ale nic na tom není a za 2 hodiny máte pizzu pro 4-6 lidí.
Zveřejněno 17. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pizza Grande Rusticana
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZWpg
Moje poznámka
Pizza Grande Rusticana
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZWpg
Nejnovější recepty
Cuketová pomazánka
Přidáno před 52 minutami
Vepřová pečeně se švestkami
Přidáno před 2 hodinami
Avokádová pomazánka
Přidáno před 17 hodinami
Belgické vafle
Přidáno před 23 hodinami
Americké cookies s borůvkami
Přidáno 21. 8. 2025 09:05:02
Quiche inspirovaný Herbářem
Přidáno 21. 8. 2025 08:27:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koprová omáčka
Elis_131 před 17 minutami
Tvarohová bábovka (vláčná)
Mafia před 30 minutami
Kuřecí na liškách a tymiánu
Piedra před 50 minutami
Strouhaný koláč
Sarka531 před 53 minutami
Špagety à la carbonara
Hannah64 před 57 minutami
Cuketové brownies
verisek08 před 3 hodinami
Bramboráky nastavované kuskusem s hlívou
ZboSy před 3 hodinami
Cuketová polévka s nivou
Glapet před 4 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
pesmax před 4 hodinami
Italská rajčatová polévka
JindraPrazska před 5 hodinami
Tématické fráze:
polpa recept,
polpa na pizzu,
polpa,
polpa - recept,
original těsto na pizzu,
co je polpa,
pomodoro na pizzu,
polpa na pizzu recept,
recept na pizzu sušené droždí,
recept polpa,
pomodoro na pizzu recept,
originál recept na pizzu,
pizza originál recepty,
pizza obrazek,
pizza,
polpa di pomodoro recept,
pomazánka ze sýra grande,
polpa co to je,
pizza rustikano,
polpa recepty
Suroviny:
paprika čerstvá červená,
rajče,
česnek,
vývar,
mouka hladká,
mléko,
voda,
droždí sušené,
žampióny,
sýr tvrdý,
olej olivový,
salám,
gorgonzola,
vejce,
smetana ke šlehání,
sůl,
cukr,
řízky kuřecí,
maso mleté,
koření oregáno,
bazalka čerstvá,
pepř čtyř barev,
cibulka,
olivy
Komentáře (15)
Pizza je tenká, tzn. z toho těsta mají být min. 2. A jak už psal MTysonFG, peče se na max., tzn. 250°C horkovzduch je min. A do rajčat na pizzu určitě nepatří cibule, maso apod nesmysly. Takže .......buchta
Za pizzu máš ode mne 1.boda
sypat, kynout
míchat