Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 572 kJ / 3 005 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 140,46 g |
Tuky | 80,57 g |
Vláknina | 28,65 g |
Cholesterol | 756 mg |
Sodík | 485 mg |
Sůl | 0,96 g |
Sacharidy | 416,30 g |
Postup přípravy
Na jemno nakrájenou cibulku osmahneme dozlatova na olivovém oleji s česnekem nakrájeným na tenoučké plátky. Potom přidáme spařená, oloupaná a na malé kousky nakrájená rajčátka. Vše okořeníme dle chuti a zalejeme hrnkem vývaru (já použil hovězí). Přidáme asi jednu lžíci cukru a smažíme dokud se rajčátka nerozvaří. Polpa by měla být hustší, tak přebytečnou tekutinu vysmažte. Občas přidávám do základu i mletou červenou papriku, ale je to na vás. Není to originál recept, ale na pizzu se skvěle hodí. Krok 3: Pizza:
Vykynuté těsto rozprostřeme na pečící papír potřený olivovým olejem a navrch nasypeme asi 300g strouhaného tvrdého sýra dle vlastní volby. Na sýr naskládáme salámek, který máte rádi. Osobně používám prosciuto crudo nebo originál anglickou slaninu, ale můžete dát to, co je zrovna doma. Navrch naskládáme na drobné kousky nakrájené kuřecí prso a ochucené mleté maso (sůl, koření a pepř). Znovu posypeme trochou strouhaného sýra a navrch dáme ještě rozdrobenou nivu či gorgonzolu (ta se blbě drolí). Potom je na řadě paprika, žampiony, olivy nakrájené na půlky a celé se to zaleje vajíčkem rozmíchaným ve smetaně a okořeněným solí a pepřem. Krok 4: Pizzu pečeme pouze na roštu v rozehřáté troubě při 210°C asi 20 až 25 minut. Krok 5: Vypadá to možná trochu složitě, ale nic na tom není a za 2 hodiny máte pizzu pro 4-6 lidí.
Zveřejněno 17. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pizza Grande Rusticana
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZWpg
Moje poznámka
Pizza Grande Rusticana
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZWpg
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 4 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 15 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 19 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 23 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Toskánský bůček
poirotka před 24 minutami
Vajíčková tlačenka
pavelcicha před 28 minutami
Zadělávaná mrkev s hráškem
Mimino před 1 hodinou
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 2 hodinami
Kuřecí kousky se žampiony v sýrové omáčce
Lucie 66 před 2 hodinami
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 4 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 4 hodinami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 14 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 14 hodinami
Tématické fráze:
polpa recept,
polpa na pizzu,
polpa,
polpa - recept,
original těsto na pizzu,
co je polpa,
pomodoro na pizzu,
polpa na pizzu recept,
recept na pizzu sušené droždí,
recept polpa,
pomodoro na pizzu recept,
originál recept na pizzu,
pizza originál recepty,
pizza obrazek,
pizza,
polpa di pomodoro recept,
pomazánka ze sýra grande,
polpa co to je,
pizza rustikano,
polpa recepty
Suroviny:
paprika čerstvá červená,
rajče,
česnek,
vývar,
mouka hladká,
mléko,
voda,
droždí sušené,
žampióny,
sýr tvrdý,
olej olivový,
salám,
gorgonzola,
vejce,
smetana ke šlehání,
sůl,
cukr,
řízky kuřecí,
maso mleté,
koření oregáno,
bazalka čerstvá,
pepř čtyř barev,
cibulka,
olivy
Komentáře (14)
Pizza je tenká, tzn. z toho těsta mají být min. 2. A jak už psal MTysonFG, peče se na max., tzn. 250°C horkovzduch je min. A do rajčat na pizzu určitě nepatří cibule, maso apod nesmysly. Takže .......buchta
Za pizzu máš ode mne 1.boda
sypat, kynout
míchat