Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 572 kJ / 3 005 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 140,46 g |
Tuky | 80,57 g |
Vláknina | 28,65 g |
Cholesterol | 756 mg |
Sodík | 485 mg |
Sůl | 0,96 g |
Sacharidy | 416,30 g |
Postup přípravy
Na jemno nakrájenou cibulku osmahneme dozlatova na olivovém oleji s česnekem nakrájeným na tenoučké plátky. Potom přidáme spařená, oloupaná a na malé kousky nakrájená rajčátka. Vše okořeníme dle chuti a zalejeme hrnkem vývaru (já použil hovězí). Přidáme asi jednu lžíci cukru a smažíme dokud se rajčátka nerozvaří. Polpa by měla být hustší, tak přebytečnou tekutinu vysmažte. Občas přidávám do základu i mletou červenou papriku, ale je to na vás. Není to originál recept, ale na pizzu se skvěle hodí. Krok 3: Pizza:
Vykynuté těsto rozprostřeme na pečící papír potřený olivovým olejem a navrch nasypeme asi 300g strouhaného tvrdého sýra dle vlastní volby. Na sýr naskládáme salámek, který máte rádi. Osobně používám prosciuto crudo nebo originál anglickou slaninu, ale můžete dát to, co je zrovna doma. Navrch naskládáme na drobné kousky nakrájené kuřecí prso a ochucené mleté maso (sůl, koření a pepř). Znovu posypeme trochou strouhaného sýra a navrch dáme ještě rozdrobenou nivu či gorgonzolu (ta se blbě drolí). Potom je na řadě paprika, žampiony, olivy nakrájené na půlky a celé se to zaleje vajíčkem rozmíchaným ve smetaně a okořeněným solí a pepřem. Krok 4: Pizzu pečeme pouze na roštu v rozehřáté troubě při 210°C asi 20 až 25 minut. Krok 5: Vypadá to možná trochu složitě, ale nic na tom není a za 2 hodiny máte pizzu pro 4-6 lidí.
Zveřejněno 17. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pizza Grande Rusticana
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZWpg
Moje poznámka
Pizza Grande Rusticana
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZWpg
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 32 minutami
Gravlax vejce
Přidáno před 16 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:21
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem
RenataMaresova před 22 minutami
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Lastovia před 32 minutami
Fazolky s hráškem ve smetanové omáčce se slaninou
Patricia97 před 1 hodinou
Makronky Danča
Malickakucharka před 1 hodinou
Rebarborový koláč
JitkaJS před 2 hodinami
Ořechový chlebíček s čokoládou
Yanushka před 4 hodinami
Čočka na kyselo
el.mencl před 4 hodinami
Bramboračka se smetanou a sušenými houbami na maďarský způsob
Kamkara před 4 hodinami
Čokoládovo-banánové muffiny
Vitek2015 před 6 hodinami
Kedlubnový salát s vejci a medvědím česnekem
Krista56 před 6 hodinami
Tématické fráze:
polpa recept,
polpa na pizzu,
polpa,
polpa - recept,
original těsto na pizzu,
co je polpa,
pomodoro na pizzu,
polpa na pizzu recept,
recept na pizzu sušené droždí,
recept polpa,
pomodoro na pizzu recept,
originál recept na pizzu,
pizza originál recepty,
pizza obrazek,
pizza,
polpa di pomodoro recept,
pomazánka ze sýra grande,
polpa co to je,
pizza rustikano,
polpa recepty
Suroviny:
paprika čerstvá červená,
rajče,
česnek,
vývar,
mouka hladká,
mléko,
voda,
droždí sušené,
žampióny,
sýr tvrdý,
olej olivový,
salám,
gorgonzola,
vejce,
smetana ke šlehání,
sůl,
cukr,
řízky kuřecí,
maso mleté,
koření oregáno,
bazalka čerstvá,
pepř čtyř barev,
cibulka,
olivy
Komentáře (14)
Pizza je tenká, tzn. z toho těsta mají být min. 2. A jak už psal MTysonFG, peče se na max., tzn. 250°C horkovzduch je min. A do rajčat na pizzu určitě nepatří cibule, maso apod nesmysly. Takže .......buchta
Za pizzu máš ode mne 1.boda
sypat, kynout
míchat