Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jiřinčiny medové řezy

Hodnocení receptu je 5,0 (40×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 30 min doba tepelné úpravy-postupné pečení všech plechů s těstem

90 min (60 min příprava + 30 min tepelná úprava, doba tepelné úpravy-postupné pečení všech plechů s těstem)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie29 641 kJ /
7 084 kcal
Bílkoviny79,25 g
Tuky442,18 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 2,06 g
Sodík 3,66 g
Sůl0,73 g
Sacharidy690,94 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci nebo míse nad parou pomalu zahříváme máslo, mléko, cukr a med, do úplného rozpuštění másla (hmota je spíš jen teplá, ne horká). Krok 2: Do lehce prochladlé máslové hmoty vešleháme vejce a mouku se sodou. Toto těsto pak rozetřeme na 4 plechy o rozměrech cca 40x30 cm s pečicím papírem (na každý přibližně 6 lžic těsta) a upečeme dohněda při 180 °C, přibližně 7-8 minut.
Necháme zchládnout. Krok 3: Okraje plátů odkrojením zarovnáme (odřezky schováme) a každý plát po délce rozřízneme na 3 pruhy (4x3 = 12 pruhů, při plnění nádivkou přijdou 4 pruhy na sebe, vzniknou 3 dlouhé řezy). Krok 4: Smícháme zakysanky s trochou cukru moučka.
Zvlášť vyšleháme máslo a vešleháme do něj Salko. Krok 5: Při plnění pruhy mažeme střídavě máslovým krémem a zakysanou smetanou. Celý řez pak omažeme krémem a posypeme rozmixovanými odřezky se strouhanými oříšky.

Zveřejněno 4. 12. 2016

Poznámka autorky cathleen

Tuhle sladkou a voňavou dobrotou nás pohostila kamarádka Jiřinka. Zakysaná smetana medové pláty zvláční a promaže a moučník je o trochu méně sladký, než by byl pouze s krémem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jiřinčiny medové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7qLA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jiřinčiny medové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7qLA

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Prosím Salko je slazené kondenzované mléko, nebo to zkaramelizované? Děkuji.

satelit: Salko - klasické slazené 😊 Pokud by bylo jiné, v receptu by bylo uvedeno.
Ať se vám řezy podaří a chutnaji!

:-)<3:yes::yes: Medové řezy jsou u nás oblíbené, zkusim i tento recept. :-K

Výborné, doporučuji. Skvělé je, že těsto není tuhé a nemusí se rozvalovat, je krásně roztíratelné. Příprava není nijak složitá. Slepovala jsem rovnou celé pláty. Po hodince v lednici se řezy krásně ostře krájí. Chuť je krásně svěží, ta zakysačka se tam fakt hodí. Příští týden peču zas!

Vynikajúce , dnes som robil... :yes:

Peter xx: díky za zprávu, těší mě, že se povedly:-K:-K

cathleen: Spravil som síce hrubšie cesto , ale boli fantastické.
:yes:

Krása :yes:

Přímo královské řezy:-K:yes:, mám moc ráda a už je uloženo. Bod můžu dát pouze 1:-(

Medové řezy mám hrozně ráda, málokdy je dělám, jsou poměrně pracné. Vypadají lákavě <3:yes:

Vypadají nádherně:yes:

ivulinka, zizala: díky :-K
zizala: pracné jsou, ale zase stačí 1-3 kousky a jsi zaslazená na celý den. Jsou opravdu výborné. Stačí mi představit si jejich chuť a ....! :-8

Tématické fráze:
medove rezy, medové řezy se zakysanou smetanou, medove rezy recept, perníkové medové pláty, medový plát, medovy rez, napln do medových řezů, řezy z medových plátů, medový řez recept, medový řez bez ořechů, medové řezy obrázky, recept na medové řezy, medový řezy, top recepty medové řezy, recepty na rezy, medové řezy z medových plátů, medové pláty, medove orechove rezy, ořechové medové řezy, medové řezy od jiřinky

Suroviny:
máslo, mléko, cukr krupice, med, vejce, mouka hladká, soda jedlá, máslo, salko, smetana zakysaná, cukr moučkový, ořechy

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu