Vdolečky
Voňavé vdolečky s nezapomenutelně lahodnou chutí si můžete upéct i doma! Není nad to, zakousnout se do ještě teplé koblihy nebo vdolečku. Nad vdolečky doplněné pikantní marmeládou a tvarohem se jen sbíhají sliny.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 457 kJ / 2 499 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 73,86 g |
Tuky | 40,84 g |
Vláknina | 16,60 g |
Cholesterol | 487 mg |
Sodík | 1,86 g |
Sůl | 4,58 g |
Sacharidy | 429,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny dáme do DP na program Těsto, nebo klasicky vypracujeme kynuté těsto. Po vykynutí dáme na vál, rozdělíme na 2-3 části a vyválíme na placku tlustou 0,5-1 cm.
Krok 2: Skleničkou, nebo vykrajovátkem krouživým pohybem vykrajujeme kolečka, která necháme přikrytá ještě tak 20 minut kynout.
Krok 3: Rozehřejeme si v hrnci větší množství oleje (vdolečky musí plavat), a když je dost horký (to uvidíte, jsou tam bublinky).
Krok 4: Dnem skleničky (nebo štamprlátka, nebo širším koncem vajíčka) postupně tiskneme do vdolečků důlky. Vhazujeme je do oleje, a to důlkem směrem ke dnu. Pozor, abyste neměli vdolečky moc těsně u sebe, během smažením nabydou.
Krok 5: Až začnou vdolky kolem krajů zlátnout (nikam neodcházejte, jde o velmi rychle), tak je otočíme a smažíme z druhé strany. Potom je vyndáme a klademe na plech vyložený papírovými utěrkami, aby se odsál olej a nebyly moc mastné.
Krok 6: Pak už je jen ozdobíme - do důlku dáme lžičku džemu, na to lžičku i více zakysané smetany a posypeme strouhaným tvarohem.
Zveřejněno 26. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vdolečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NJL
Moje poznámka
Vdolečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NJL
Nejnovější recepty
Muffiny z rýžové mouky
Přidáno před 5 hodinami
Kynuté knedlíky s mirabelkovou omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Grilovaný lilek se zeleninou
Přidáno před 10 hodinami
Cuketová smetanová polévka s chlebovými krutonky
Přidáno před 13 hodinami
Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta podle ČSN
Přidáno před 17 hodinami
Úžasná medová žebírka
Přidáno 27. 8. 2025 21:20:23
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí česneková pomazánka
supportorlik před 59 minutami
Cuketové koblihy
Bretik před 2 hodinami
Smetanová omáčka z cukety a kořenové zeleniny (bez mouky)
Miluska56 před 2 hodinami
Cuketová omáčka na špagety
Angel8 před 2 hodinami
Bramborový chleba III.
HanaS92 před 3 hodinami
Krémová pórková polévka
TondaS před 4 hodinami
Masové knedlíčky v houbové omáčce
Sahula před 4 hodinami
Pikantní špagety s hlívou ústřičnou
Sahula před 4 hodinami
Dračí špízy s hlívou ústřičnou
Sahula před 4 hodinami
Vepřová játra na paprikách s hlívou ústřičnou
Sahula před 4 hodinami
Tématické fráze:
vdolečky,
vdolečky recept,
vdolečky od ládi hrušky,
recept na vdolečky,
vdolky z domácí pekárny,
domácí vdolečky,
koblihy z domaci pekarny,
vdolky recept,
bílá káva recept,
koblihy recept domaci pekarna,
vdolky,
kynuté vdolečky,
koblihy domácí pekárna,
recept na vdolky,
vdolky v domácí pekárně,
džem z domácí pekárny,
recept vdolečky,
recept na domaci vdolecky,
vdolečky z domácí pekárny,
recepty na vdolečky
Suroviny:
droždí,
mléko,
cukr,
sůl,
rum,
tuk hera,
vejce,
žloutek,
mouka polohrubá,
jahodová marmeláda,
smetana zakysaná,
tvaroh na strouhání
Komentáře (18)