Rychlá čalamáda- k okamžité spotřebě :-)

anubis Kuchařka: anubis

Doba přípravy: 20 minut (s robotem ještě méně) 6 porcí Zeleninová jídla 6 názorů

Suroviny

500 g bílého zelí
100 g červené cibule
100 g mrkve
100 g bílé papriky
200 g salátové okurky
100 ml octa
100 g cukru
20 g DEKA
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Veškerou zeleninu nakrouháme.

  2. Smícháme s octem, cukrem a přidáme prosáté DEKO.

  3. Rukou mícháme a mačkáme, aby zelenina pustila co nejvíce šťávy. Dá se konzumovat okamžitě nebo dát do ledničky, tam vydrží pár dní (teoreticky :-D).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 47 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rychlá čalamáda- k okamžité spotřebě :-)

  • maris maris

    tejaja: Terezko, Václav nás zdraví z Kanady, tak tam to asi nekoupí;-):-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Vaclav Stastny: Väčšina starších napíše DEKO, lebo niekedy to bol jediný konzervačný prípravok na zeleninu. Teraz ich máš viac značiek, kľudne môžeš použiť akýkoľvek ( Zelko, Nakladač, Delko...).;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Vaclav Stastny: Deko je sypký konzervační prostředek, složení tu v odkazu
    http://www.zdravapotravina.cz/korenici-smesy/deko-...

    Odpovědět

  • Vaclav Stastny Vaclav Stastny(neregistrovaný)

    Prosim vas co je to "prosate DEKO? Tam je napsano 20g DEKA a my nevime co to je. Dekujem ze zmrzle Canady Vasek

    Odpovědět

  • Božka Božka(neregistrovaná)

    Dobrý deň. Napíšem Vám recept na čalamádu / ze zelí/ ktorý mám od svojej kamaradky z Topolčianok, zaručeně inu už robit nebudete chciet. Tu je recept. čalamáda je z bilého hlávk. čerstv. zelí. Zelí nakrájat 5 kg asi /3 hlávky / malo nasolit,2-3 velke cibule nakrajat,1 červ, papriku nakrajat na rezančeky pre efekt./ 1,7 dcl vody varit a urobit zelko,pridat 1/2 l octu a 1/2 kg kryst. cukru.Zelí zalejeme horucim nálevom a nechame cez noc uležat, odstát,občas promíchat.Dat medzi prsty pyrosiričitan sodný, aby zelí nesčernalo.Ja dávam i nastrouhanou mrkev asi tak 3-4 kusy. To je panečku až potom čalamada. Mám ju uloženu v 3l sklenici od okurek, len tak v ložnici kde se netopí, a nebo ve špajzu. Treba skusit, stoji to za to.

    Odpovědět

  • zuzun zuzun

    Joo, tohle muzu! :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: rychlá čalamáda calamáda rychlá calamada.com rychlá čalamáda recept calamada bez deka čalamáda ze zelí konzervační prostředek deko čalamáda čalamáda recept rychlocalamada čalamáda-zelí mrkev papriky pyrosiričitan top čalamada rychla čalamáda ze zelí rychla calamada zezeli čalamáda ze zelí a mrkve čalamada zeli domácí čalamáda se zelím bez deka calamada bez mrkve salát z červ. zelí