Krakonošův mazanec
Nadýchaný a vláčný mazanec by na velikonočním stole neměl chybět. Letos ho nekupujte, raději si upečte poctivý domácí podle našeho receptu. O jeho výjimečnost se postarají mandle, rozinky v rumu a citronová kůra.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 037 kJ / 3 833 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 90,44 g |
Tuky | 135,29 g |
Vláknina | 30,31 g |
Cholesterol | 911 mg |
Sodík | 193 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 548,27 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 11. 4. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krakonošův mazanec
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nZzW
Moje poznámka
Krakonošův mazanec
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nZzW
Nejnovější recepty
Kuřecí prsa na nektarinkách podle Romana Pauluse
Přidáno před 9 hodinami
Piškotové řezy s pudinkovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 18 hodinami
Domácí Mila oplatky
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí nudličky v omáčce z fazolek s paprikou a hráškem
Přidáno 26. 7. 2025 18:15:55
Švestkové chutney
Přidáno 26. 7. 2025 14:02:02
Plněné papriky podle Jana Punčocháře
Přidáno 26. 7. 2025 06:00:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koprová omáčka z mléka
LusiPa před 8 hodinami
Rybízová marmeláda do 10 minut
8181bartova před 8 hodinami
Meloun s balkánským sýrem
Lahvacek před 9 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Kajkajak před 10 hodinami
Zapečený hermelínový chleba z horkovzdušné fritézy
tara23 před 10 hodinami
Topinky se salámovou směsí
jurcova1990 před 10 hodinami
Těstovinový salát se sušenými rajčaty, chorizem a bazalkou
Jan Nemec před 11 hodinami
Krkovička z trouby
EvaEvaEva před 11 hodinami
Voňavý bylinkový králík s bílým vínkem
Jan Nemec před 11 hodinami
Tématické fráze:
bochánek který se vždy povede,
mazanec recepty,
mazanec recept,
mazanec,
velikonoční mazanec,
velikonoční mazanec recept,
recept na mazanec,
recept mazanec,
jak se peče mazanec,
dobrý mazanec,
recept na velikonoční mazanec,
mazanec který se vždy povede,
mazanec pro začátečníky,
dobrý recept na mazanec,
recepty na mazanec,
mazanec,který se vždy povede,
recept na dobrý mazanec,
jak udělat mazanec,
na kolik stupnu se pece mazanec,
hrníčková kuchařka velikonoční mazanec
Suroviny:
mouka polohrubá,
mléko,
cukr krupice,
droždí,
žloutek,
sůl,
citron,
máslo,
mandle,
rozinky v rumu,
vejce
Komentáře (62)
Jé hele, vyguglila jsem to, není to přesně ten článek, co jsem myslela, ale je to vlastně totéž:
http://www.labuznik.cz/diskuse/spravne-pouzivani-a...
No, asi se dozvíte, že každý trouba peče jinak...
Já např. peču, (na rozdíl od Markéta: ) podobně jako Vaclav Fronek: zpočátku při 225°C a jen co těsto vyběhne a začne se barvit, tak ho nadstřeším alobalem (samozřejmě lesklou stranou nahoru) snížím na 160°C a dopékám asi 30minut na špejli...
(i s tím mlíííkem bych byl vopatrnej... já dávám na 600g mouky pouze 250ml, ale másla 200g)
Dobrý večer,jen se chci zeptat na kolik stupňů pečete mazanec a jak dlouho?Děkuji
Iljušo, s tou žáhou máš pravdu (já na to netrpím), můj muž už snědl všechno, co tu měl a teď už do sebe sype "prdopeč", ale jíst to musí, protože mu to tak chutná, že to i vydrží-já se picnu
Jinak vyběhli a bylo vše vpořádku. Co bylo za chybu. ?
Příště ho už budeš dělat v pekárně, teda to těsto aspoň.