Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pruhovaná pečeně v alobalu

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 6-8

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 488 kJ /
3 702 kcal
Bílkoviny370,85 g
Tuky237,34 g
Vláknina10,08 g
Cholesterol 970 mg
Sodík 3,34 g
Sůl7,98 g
Sacharidy19,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Každé kuřecí prso rozkrojíme na 3 plátky. Plát krkovice rozdělíme na 2 části, každou nakrojíme na 4 stejně široké plátky - zářezy nedokrojíme. Maso "otevřeme", osolíme a opepříme,vložíme plátky uzené slaniny a plátek kuřecího masa, poklademe plátky česneku. Krok 2: Všechna "patra" masa pevně stlačíme dohromady, osolíme, opepříme a okmínujeme a zabalíme do alobalu. Na spodek alobalu dáme trochu tuku, kousek dáme i nahoru na maso. Krok 3: Stejně připravíme i druhý kus krkovice a oba zabalené kusy dáme péct na 60 minut do trouby na 230°C. Po upečení opatrně rozbalíme balíčky, vypečenou šťávu slijeme stranou a maso dáme zpět do trouby zezlátnout na 10 minut. Krok 4: Na pánvičce osmažíme do zlata nadrobno nakrájenou cibuli, jakmile je opravdu zlatavá, zalijeme výpekem z pečeně a provaříme. Hotovou pečeni krájíme přes vrstvy, je hezky pruhovaná a šťavnatá.

Zveřejněno 22. 12. 2010

Poznámka autorky isindy

Krkovici vcelku lze nahradit 8 plátky krkovice bez kosti, díky upevnění v alobalu bude maso držet stejně.

Doporučuji se porozhlédnout po palmovém tuku, používám jej zatím krátce, ale nemůžu si ho vynachválit :)

http://www.dia-potraviny.cz/palmovy-tuk.html

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nz65

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nz65

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Bylo to výýýýborné :-K:yes:

magdalenka: doufám, že bude chutnat, dej po víkendu vědět ;-)

Čudujem sa, že mi toto uniklo...mám v mrazničke pekné karé, keď tam bude slanina, snáď to nebude suché. Musím si recept zafixovať a v nedeľu zrealizovať. Pruhované mäso sme ešte nemali...:yes:

Je to perfektní. Dělám něco obdobného jako rolku, tak že na plátek vepřového pokládám plátek kuřecího a dovnitř zabalím klobásu. Zbytek je podobný.
Dávám bodíky.:-*:yes:

krása jak jinak:-p;-)+1:yes:

Ivčo,opět to vypadá náramně:yes:Jak je u tebe zvykem;-)

supeeer :yes:

Nádhera a vhodné i pokud vůbec zbyde, nastudeno na slavnostní tabuli.:-p:-p:yes:

Vypadá to báječně:-p:yes:

já druhý bodík:yes::-p

A už je to tady, opět zajímavý nápad, posílám první bodík a určitě vyzkouším.:-p:-p:-p:yes::yes:

Hurá maso a vypadá dost jedle;-);-);-)

Tématické fráze:
veprova pečeně v alobalu, krkovice v alobalu, pečení v alobalu, pečení masa v alobalu, vepřové maso v alobalu, pečeně v alobalu, alobal, vepřové pečené v alobalu, recepty z krkovice, recepty v alobalu, vepřová pečeně vcelku v alobalu, maso pečene v alobalu, krkovice pečená v alobalu, pečená krkovice v alobalu, pečená krkovice vcelku v alobalu, pecene maso v alobalu, v alobalu, v alobalu grilovaná krkovice vcelku, recept - slavnostní krkovice, palmový tuk

Suroviny:
krkovice vepřová, prsa kuřecí, slanina uzená, česnek, sůl, pepř, kmín celý, cibule, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu